Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Tale: nieuwe film van HBO met Laura Dern

  •  
15-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
The Tale
Laura Dern (Big Little Lies) wordt geconfronteerd met een trauma uit haar jeugd in de HBO-film The Tale.
De actrice is in The Tale te zien als Jennifer, een succesvolle filmmaker en professor die zich vooral verdiept in heftige onderwerpen als seksueel misbruik. Op een dag vindt haar moeder (Ellen Burstyn) een opstel dat Jennifer als dertienjarige schreef op school. Haar verhaal ging over haar 'speciale band' met twee volwassenen en nu Jennifer het op latere leeftijd terugleest, komen er een aantal onderdrukte herinneringen (twee andere actrices spelen jongere versies van Jennifer) weer terug naar boven. The Tale is een zeer persoonlijk project voor schrijfster en regisseur Jennifer Fox, die als tiener zelf slachtoffer was van seksueel misbruik. Fox is vooral bekend van haar documentaires (zoals Flying: Confessions of a Free Woman) en dit is haar eerste speelfilm. The Tale werd begin dit jaar al zeer goed ontvangen op het Sundance Film Festival.
The Tale gaat op 26 mei in Amerika in première op HBO en komt op 28 mei in Nederland naar Ziggo. Dern staat momenteel op de set van Big Little Lies S02.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief