Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Suspect S01: mysterieuze, eigenaardige hoofdpersoon

  •  
09-07-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1575 keer bekeken
  •  
THE SUSPECT EPISODE1 27

© ITV Studios

Acteur Aidan Turner speelt in ingenieus geschreven misdaaddrama een klinisch psycholoog die verdacht wordt van moord.

Acteur Aidan Turner, bekend van The Hobbit-trilogie, speelt in het vijfdelige The Suspect een klinisch psycholoog die ogenschijnlijk een en ander op zijn kerfstok heeft. Wat in ieder geval niet meehelpt, is dat Joe O’Loughlin (Turner) er ietwat eigenaardig uitziet. O’Loughlins pikzwarte baard geeft hem iets mysterieus. Evenals zijn piekfijne kledingstijl. Hij ziet er simpelweg uit als iemand die voortdurend de touwtjes in handen wil houden. Maar al aan het begin van deze reeks blijkt dat vrijwel onmogelijk, als de psycholoog wordt gearresteerd op verdenking van een moord.

Een jonge vrouw is met 21 messteken in een ondiep graf gevonden. O’Loughlin duikt ineens op in het mortuarium, om haar stoffelijk overschot eens van dichterbij te bekijken. Hij blijkt haar te kennen, maar tegen de politie is hij zeer spaarzaam met het delen van informatie. Ook heeft O’Loughlin een cliënt die mogelijkerwijs de dader zou kunnen zijn, gezien diens buitengewoon psychotische bespiegelingen tijdens therapiesessies. Maar de psycholoog is onlangs gediagnosticeerd met parkinson en kijkt ook nog weleens te diep in het glaasje – zou hij uit wanhoop de daad hebben gepleegd?

THE SUSPECT EPISODE1 20

© ITV Studios

Scenarist Peter Berry houdt alle mogelijkheden open. Op sommige momenten probeert hij de kijker te laten sympathiseren met de hoofdpersoon, even later volgt weer een verdachtmaking. Zo blijkt O’Loughlin bepaalde cruciale informatie ook voor zijn vrouw te verzwijgen en zaagt hij zelf stevig aan de stoelpoten van zijn eigen bestaan. The Suspect is gefilmd in een enigszins sociaal-realistische stijl, maar voelt af en toe, dankzij O’Louglins troebele perspectief op de zaken, als een koortsdroom. En eerlijk is eerlijk: ook als hij het niet heeft gedaan, wil je als kijker toch graag weten wie hem dan erin probeert te luizen.

The Suspect, vanaf dinsdag 9 juli 2024 wekelijks bij NPO 2 en NPO Start en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief