Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Stand wordt verfilmd als miniserie

  •  
31-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Stand
Het boek van Stephen King werd halverwege de jaren negentig al eens eerder bewerkt voor televisie.
CBS All Access heeft een tiendelige miniserie gebaseerd op het boek The Stand van Stephen King besteld. Het project is afkomstig van Josh Boone, de regisseur van The Fault in Our Stars en de aankomende X-Men-film New Mutants. Boone werkt al vijf jaar aan het scenario voor zijn adaptatie, die hij oorspronkelijk van de grond probeerde te krijgen als speelfilm. Hij zal de miniserie produceren in samenwerking met Ben Cavell (Seal Team, Justified). King zelf heeft de scripts al gelezen en zijn goedkeuring gegeven. The Stand draait om de laatste strijd tussen goed en kwaad, in een wereld waarin bijna de hele mensheid door een dodelijke plaag is weggevaagd. In 1994 werd het boek al eens bewerkt tot een vierdelige miniserie, met rollen voor Gary Sinise en Molly Ringwald.
Of The Stand ook naar Nederland komt is niet bekend, maar CBS All Access-series als Star Trek: Discovery (Netflix) en The Good Fight (Videoland) zijn hier al te zien.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief