Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Snow Girl S01E01: The Missing in Spanje

  •  
27-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
364 keer bekeken
  •  
The Snow Girl
Tijdens een parade in Malaga verdwijnt een jong meisje in het feestgedruis, in spannende thrillerreeks.
Foto credit: Niete / Netflix
Het is 5 januari 2010. De 5-jarige Amaya bezoekt in Malaga met haar ouders de jaarlijkse Driekoningenoptocht die traditiegetrouw wordt gehouden aan de vooravond van de christelijke feestdag. Het is druk op straat en op een gegeven moment verliezen Amaya’s vader (Raúl Prieto) en moeder (Loreto Mauleón) hun dochter uit het oog. Snel beginnen ze te zoeken, maar ze vinden alleen het maskertje dat Amaya droeg. De politie wordt vervolgens ingeschakeld en tegelijk gaat een journalist in opleiding (Milena Smit uit Madres Paralelas , 2021, speelt Miren) op onderzoek uit. Rechercheur Millán (Aixa Villagrán) slaat al snel de handen ineen met de nieuwsgierige Miren.
De showrunners van de boekverfilming The Snow Girl ( La Chica de Nieve ), onder meer bekend van Vis a Vis , poneren in de pilotaflevering meer vragen dan antwoorden. Want waarom heeft Miren een bovengemiddelde interesse in de zaak? Wat is haar verleden? Weet ze meer? Ook komt de nieuwsgierige journalist er al snel achter dat de ouders van Amaya geheimen hebben, evenals hun familie. Zo is er sprake van corruptie en is er een familielid dat de uitbater is van een hotelketen. En dan is er aan het einde van de aflevering nog een geheimzinnige videotape die in 2016 op de redactie van Mirens krant wordt bezorgd waarop een meisje te zien is. Leeft ze nog?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Snow Girl
Dit alles doet sterk denken aan misdaaddrama’s als The Missing (2014-2016). Als kijker hoop je dat Amaya wordt gevonden, en dus dat ze nog leeft, maar de realiteit is vaak weerbarstiger. Het moeilijke aan dit genre is steevast dat je als maker wel iets van een bevredigend slot moet presenteren: je komt niet weg met een deus ex machina , een gekunsteld einde. Buiten kijf staat dat The Snow Girl de kijker dwingt om meer te zien, omdat je, net als Miren, snel meer wil weten.
The Snow Girl S01, vanaf 27 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief