Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Sister S01: psychologische thriller met Russell Tovey

  •  
04-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
The Sister
Neil Cross, bedenker van Luther, maakte de miniserie gebaseerd op zijn boek.
Foto credit: ITV
The Sister is gebaseerd op het boek Burial geschreven door Neil Cross (bedenker van Luther ). De psychologische thriller is op de juiste momenten angstaanjagend en heeft een hint van het paranormale.
Russell Tovey ( Years and Years ) geeft gestalte aan Nathan. Hij is getrouwd met Holly Fox (Amrita Acharia) en aan alles op zijn gezicht is af te lezen dat hij met een duister geheim en een groot schuldgevoel rondloopt. Al snel blijkt dat Holly’s zus Elise (Simone Ashley) jaren geleden vermist raakte en dat Nathan daar iets mee te maken heeft gehad. Wanneer Nathan op een regenachtige avond plots bezoek krijgt van Bob Morrow (een in deze serie angstaanjagende Bertie Carvel) dreigt zijn geheim aan het licht te komen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Bob is een paranormaal expert en zegt achtervolgd te worden door de geest van Elise. Hij heeft geluidsopnames om het te bewijzen en nu het bos waarin ze haar hebben begraven gebruikt zal worden voor vastgoed, moeten de twee het lichaam verplaatsen. Nathan wil koste wat het kost niet dat Holly erachter komt wat er is gebeurd, en probeert zijn betrokkenheid te verbergen en de door hem gecreëerde façade in stand te houden. Iets wat hem moeilijk gemaakt wordt, door de dwingende toon van Bob, het verdriet van zijn schoonfamilie en vrouw, en door de betrokkenheid van rechercheur - en Holly’s vriendin - Jacki (Nina Toussaint-White) die ook aan de vermissingszaak werkte.

Met de serie laat Cross wederom zien hoe een broodkruimelspoor aan aanwijzingen die de zaak niet voor de kijker oplossen genoeg zijn om de spanning hoog te houden. Helaas blijft het verhaal – en de personages – onderontwikkeld, waardoor het verhaal over spijt, schuld en paranoia plat blijft.
The Sister S01, vanaf 1 augustus 2021 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief