Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Pursuit of Love S01E01: heerlijk extravagante en ondeugende historische dramedy

  •  
08-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  
The Pursuit of Love
Lily James en Andrew Scott stralen in Emily Mortimer’s adaptatie van Nancy Mitford’s roman.
Foto credits: BBC
The Pursuit of Love is een adaptatie van de in 1945 verschenen roman van Nancy Mitford met gelijknamige titel. Regisseur en scenarist Emily Mortimer brengt het verhaal als een waanzinnig visueel spektakel naar het beeld en geeft een perfecte balans tussen melancholie, humor en drama. Een genot om naar te kijken en luisteren, met een perfect uitgekozen soundtrack van punk en glamrock. En dat Andrew Scott (de 'hot priest' in Fleabag ) de rol van de extravagante Boheemse Lord Merlin vertolkt, is een van de hoogtepunten van de driedelige serie.
Het verhaal volgt de twee aristocratische – bijna achttienjarige – nichtjes Fanny (Emily Beecham) en Linda Radlett (Lily James; The Dig , Downton Abbey) in de jaren tussen de twee wereldoorlogen. Net als in de roman wordt het verhaal verteld vanuit het oogpunt van Fanny. En zien we dus ook Linda zoals Fanny haar ziet.
The Pursuit of Love
Linda is een gepassioneerde en bruisende jonge vrouw met een romantisch karakter. ‘Love isn’t silly. It’s my religion!’ Fanny is een meer serieuze en geschoolde jonge vrouw. Samen dromen ze ervan om te ontsnappen uit hun leven en romantiek te vinden, vooral Linda. Ze verlangt naar liefde, adoratie en seks. Ze hebben van kleins af aan een geheim genootschap in de linnenkast, gaan samen in bad, slapen in hetzelfde bed en giechelen wat af terwijl ze het hebben over liefde en seks. Linda zegt dat ze niet zonder Fanny kan, maar toont weinig interesse in wat haar bezighoudt. Fanny kijkt op tegen Linda, maar onder die adoratie gaat ook pijn schuil.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Pursuit of Love
De vader van Linda, oom Andrew (Dominic West), is een misogyne, seksistische en xenofobe man die vindt dat vrouwen geen educatie hoeven te genieten. De familie Radlett jaagt op vossen en vader Radlett vindt het leuk om ook op zijn kinderen te jagen, voor de lol. Het liefst ziet hij zijn kinderen op huize Alconleigh blijven en nooit het huis verlaten. Helaas voor hem denken zijn kinderen en vrouw daar anders over.
The Pursuit of Love
Tijdens het bal van Linda’s oudste zus Louisa is daar Lord Merlin. De kunstenaar neemt Linda onder zijn hoede en leert haar van alles over kunst en literatuur. Linda is oprecht in alles geïnteresseerd, tot haar achttiende verjaardag komt. Ze ontmoet Tony Kroesig (Freddie Fox) en valt als een blok voor hem. Tot verbazing van iedereen om haar heen. Ze trouwen en op haar trouwdag komt ze tot de bittere conclusie dat ze een fout maakt. ‘In my bitter determination to grow up, I’d forgotten we have to stop being children.’
The Pursuit of Love S01, vanaf 8 augustus 2021 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief