Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Protector S03E01: hectiek in Istanbul

  •  
06-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
The Protector S03
Hoofdrolspeler Çagatay Ulusoy is (net als de superheldenserie) gegroeid: van onbevangen broekie tot onbevreesde superheld.
Aan het begin van het derde seizoen is Hakan (Çagatay Ulusoy) op zoek naar de scheikundige die gedwongen het virus moest maken waardoor Istanbul nu in rep en roer is. Het lijkt wel alsof de Apocalyps is begonnen, en die analogie komt geenszins uit de lucht vallen: The Protector draait immers om ‘Beschermers’ die duivelse krachten moeten indammen.
De openingsscène, een flashback naar 1460, roept herinneringen op aan de game Assassins’ Creed. In een intrigerende scène wordt een grootvizier door een geheimzinnige boogschutter – een sniper avant là lettre – op afstand neergeschoten tijdens een boogschutterswedstrijd. In het heden is loyalist – en liefje van Hakan – Zeynep (Hazar Ergüçlü) herstellende van haar wonden, terwijl haar wordt afgeraden de romance met de Beschermer voort te zetten. Ondertussen blijkt dat de virusuitbraak is ontstaan door toedoen van Levent (Engin Öztürk), die op zijn beurt wraak wil nemen op Rüya (Burçin Terzioglu). Maar eerst volgt een zoektocht in een quarantainegebied, want de scheikundige die het virus ontwikkelde, heeft naar verluidt ook een tegengif.
The Protector S03
Dat het vierde seizoen van The Protector alweer in de maak is, is al enige tijd bekend. Het is het resultaat van een superheldenserie die elk seizoen is gegroeid; en een publiek dat terecht naar meer smacht. Acteur Ulusoy is al lang niet meer het broekie van het eerste uur, maar een volwaardige Clark Kent, die als hij zijn magische hemd draagt uitgroeit tot een Ottomaanse Superman. Zien we Ulusoy binnenkort in Hollywood? – en dan eens niet getypecast, maar in een fijn drama? Dat kan hij vast ook. Maar voor nu volstaat de conclusie dat het spannende The Protector, mede dankzij zijn aanwezigheid, opnieuw een mustsee is.
The Protector S03, vanaf 6 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief