Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Outlaws S02E01: een fijn allegaartje

  •  
26-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
0_The-Outlaws-cast

© BBC

Aan het begin van het tweede seizoen wordt de spanning knap opgevoerd als blijkt dat sleutelpersonages aan de rand van de afgrond staan.

Het lag in de lijn der verwachting dat de zeven ‘vreemdelingen’ die elkaar vorig seizoen ontmoetten tijdens het uitvoeren van een taakstraf intussen een soort geïmproviseerde familie vormen. Verplicht klussen verbroedert, zoiets. Dat betekent overigens niet dat iedereen weer op het rechte pad is: aan verlokkingen geen gebrek. Zo overweegt Frank (Christopher Walken) om het geld dat hij stal wit te wassen in een casino, om vervolgens met de noorderzon te vertrekken en zijn gezin in de steek te laten. Maar de openingsaflevering van het tweede seizoen van The Outlaws draait om goeddoenerij en dus blijft Frank, nadat hij een vermogen witwast, gewoon waar hij is.

Rani (Rhianne Barreto) heeft op haar beurt besloten om niet aan Oxford te gaan studeren – maar wat moet ze dan wel met haar talenten? Terwijl ze daarover nadenkt besluit ze in ieder geval haar maagdelijkheid te verliezen aan Ben (Gamba Cole). Ben, die nog een schuld heeft openstaan bij Christian (Charles Babalola), probeert een mouw te passen aan zijn probleem. Dat gaat echter niet van een leien dakje: in de openingsscène van de aflevering is te zien hoe Rani wordt ontvoerd. Daar blijkt The Dean (Claes Bang als een standvastige, sarcastische kingpin) verantwoordelijk voor te zijn.

Die wil zijn geld wil terug. Rani belooft hem gouden bergen, waardoor in ieder geval snel duidelijk wordt dat de vogelvrijen uit de titel dit seizoen ook weer hard zullen moeten werken om het criminele juk van zich af te schudden. Ondertussen introduceert showrunner Stephen Merchant (die de olijke advocaat Greg speelt) ook nog een paar andere belangwekkende zijwendingen: zo komt de ijdeltuiterige en verwaande Gabby (Eleanor Tomlinson) er achter dat ze eigenlijk geen vrienden heeft en dat de mensen met wie ze in nachtclubs feest slechts uit zijn op haar geld. John (Darren Boyd) komt erachter dat zijn vader hem uit het familiebedrijf wil ontslaan.

Kortom, sommige personages staan aan het begin van het tweede seizoen aan de rand van de afgrond. Binnen een klein uur heeft Merchant de ogenschijnlijke rust alweer verruild voor onmiskenbare chaos. Dat is knap, en de acteur annex scenarioschrijver heeft de smaak te pakken. The Outlaws voelde aanvankelijk als een kluchtige, pathetische dramady – maar nu alle personages diepgang hebben gekregen blijkt Merchant toch een stuk meer te bieden te hebben dan cartooneske types.

The Outlaws S02, vanaf 26 september 2023 in zijn geheel op HBO Max

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief