Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Night Agent S01E01: zinderende actiethriller

  •  
23-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1365 keer bekeken
  •  
The Night Agent
Een jonge, onervaren FBI-agent belandt in een levensgevaarlijk complot in niet per se originele maar wel erg spannende reeks.
Foto credits: Dan Power / Netflix
FBI-agent Peter Sutherland (Gabriel Basso) brengt zijn nachten door aan een tafel met een telefoon in de kelder van het Witte Huis. Als er wordt gebeld is het zijn taak om op te nemen en een serie aan codewoorden door te nemen die in een multomap staan. Dat gebeurt nooit. Totdat op een nacht ineens de telefoon unheimisch rinkelt: ene Rose (Luciane Buchanan) vraagt om hulp. Ze is in het huis van haar oom en tante en heeft indringers gesignaleerd. Maar hoe komt ze aan het telefoonnummer? Ook weet ze de codewoorden niet die Sutherland nodig heeft om een onderzoek in te stellen.
Voor de zekerheid stuurt hij toch politie-eenheden naar het adres waarmee hij Rose’ leven redt, hoewel haar oom en tante blijken te zijn vermoord. Zijn superieur Diane (Hong Chau) sommeert hem vervolgens om Rose eigenhandig op te halen en met haar te vluchten, omdat het onzeker is wie het op Rose heeft gemunt. Of misschien ook wel op Sutherland: de FBI-agent wordt voorgespiegeld als klein grut binnen de overheidsorganisatie maar wist wel een jaar eerder een terroristische aanslag in de metro van Washington te overleven - was die gruweldaad tegen hem gericht? Saillant is ook dat Basso’s personage telkens opbiecht dat hij ‘niets weet’, maar dat je hem als kijker snel begint te wantrouwen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Night Agent
The Night Agent schijnt namelijk te draaien om spionnen en Sutherlands werk behelst het helpen van spionnen in nood. Maar dat kunnen natuurlijk ook dubbelspionnen zijn. Het scenario van Shawn Ryan (bekend als showrunner van The Shield , 2002-2008) grossiert niet per se in originaliteit (het verhaal memoreert sterk aan andere series als Jack Ryan , 2018) maar is wel buitengewoon spannend. Regisseur Seth Gordon ( For All Mankind 2019-) sleurt de kijker meteen in het diepe met explosieve actiescènes. The Night Agent is in die zin buitengewoon verslavend; een serie die je in hetzelfde moordtempo als de actie wil afkijken, onder meer omdat je logischerwijs wil weten of Basso een sympathieke novice is of een dubbelspion.
The Night Agent S01, vanaf 23 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief