Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Lincoln Lawyer S01E01: ouderwets goed rechtbankdrama

  •  
13-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
947 keer bekeken
  •  
The Lincoln Lawyer

© Lara Solanki / Netflix

Nieuwste geesteskindje van David E. Kelley (Big Little Lies) draait om een strafpleiter met talent en een ego (gespeeld door Manuel Garcia-Rulfo).
Ooit was Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo uit From Dusk Till Dawn: The Series ) een gevierde strafrechtadvocaat die in Los Angeles vanuit zijn Lincoln – hij gebruikte z’n auto als kantoor – van zaak naar zaak reed. Totdat hij tijdens het surfen zwaargewond raakte. 18 maanden na deze tragedie krijgt hij na een lange revalidatieperiode de kans van z’n leven als een concurrent – die eerder officier van justitie was – ineens wordt vermoord. Deze advocaat draagt zijn hele kantoor over aan Haller, die met hulp van zijn ex-vrouw Lorna (Becki Newton uit How I Met Your Mother ) meteen aan de slag gaat.
Zodoende kan Haller meteen acte de présence geven in de rechtszaal, waar hij een kruimeldief bijstaat en met een slinkse zet de zaak weet te winnen. Haller, die na zijn ongeluk verslaafd raakte aan pijnstillers, neemt zijn cliënte – ook een ex-verslaafde – prompt in dienst als zijn chauffeur. Kan hij onderweg op de achterbank mooi dossiers lezen. Want er is werk aan de winkel: het lijkt erop dat Haller gevaar loopt vanwege zijn nieuwe bezigheden, en bovenal kan hij een grote vis aan de haak slaan: entrepreneur en miljardair Trevor Elliott (Christopher Gorham) is aangeklaagd voor de moord op z’n vrouw en behoort ook tot het klantenbestand van de advocaat van wie Haller de zaken heeft overgenomen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Lincoln Lawyer
The Lincoln Lawyer is een spin-off van de film uit 2011 waarin Matthew McConaughey destijds de hoofdrol speelde. In de serie slaat showrunner David E. Kelley (de duizendpoot bekend van Big Little Lies ) de handen ineen met Garci-Rulfo, die een niet onverdienstelijke hoofdpersoon neerzet. Ook is er een aardige rol voor Neve Campbell als Hallers eerste ex-vrouw, zoals ze ook in zijn telefoon staat vermeld. Het is altijd gissen of meer van hetzelfde wel een goed idee is, maar Kelley weet er echt wat van te maken: The Lincoln Lawyer is niets nieuws onder de zon, maar wel ouderwets goed, met in de hoofdrol een macho die de beste kan zijn als de mensen het hem gunnen.
The Lincoln Lawyer S01, vanaf 13 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief