Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Letter for the King onthult cast

  •  
12-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Amir Wilson
Het Nederlandse jeugdboek De Brief voor de Koning krijgt van Netflix een Engelstalige tv-bewerking.
The Letter for the King vertelt een ' coming of age ' verhaal over de 15-jarige Tiuri, die graag ridder zou willen worden en de opdracht krijgt om een ​​zeer belangrijke brief aan de koning te bezorgen. Tiuri zal in de serie gespeeld worden door nieuwkomer Amir Wilson (foto) en nieuwkomer Ruby Serkis speelt de vastberaden Lavinia, die hem tijdens zijn gevaarlijke reis vergezelt. Nathanael Saleh (binnenkort te zien in Mary Poppins Returns) speelt Piak en Yorick van Wageningen (The Girl with the Dragon Tattoo) geeft gestalte aan King Favian. Verder zijn onder anderen Jakob Oftebro ( Lilyhammer ), Peter Ferdinando ( Ghost in the Shell ), Kemi-Bo Jacobs (McMafia), David Wilmot (The Guard) en Tawfeek Barhom ( The Looming Tower ) te zien in verfilming van het klassieke jeugdboek van Tonke Dragt.
De opnames in Nieuw Zeeland zijn net afgerond en de productie verhuist begin 2019 naar Praag. Wanneer de boekverfilming op Netflix zal verschijnen is nog niet bekend.
Foto credit: IMDb
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief