Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Lawyer S02: sterke misdaadthriller

  •  
07-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
380 keer bekeken
  •  
The Lawyer S02
Het tweede seizoen van de Nordic Noir houdt vanaf het begin weer goed het tempo erin.
Foto credits: KRO-NCRV
De Zweeds-Deense serie zit goed in elkaar met geloofwaardig acteerwerk en een slim geschreven script, en bewijst in het tweede seizoen wederom waarom we graag naar Nordic Noirs kijken. Niet gek, omdat de maker van The Lawyer, Hans Rosenfeldt, ook de ijzersterke series The Bridge en Marcella heeft bedacht. Seizoen één van The Lawyer eindigde spectaculair met een neergeschoten Thomas Waldman en Frank die opgepakt werd wegens medeplichtigheid aan moord.
Advocaat Frank Nordling (Alexander Karim, Tyrant) wordt niet aangeklaagd en is vader geworden van een dochter. Nu Waldman gevangen zit en hij weer zijn ambt mag beoefenen, wil hij zich helemaal storten op de advocatuur en het vaderschap. Zijn zus Sara (Malin Buska) is helemaal clean en pakt haar werk bij de politie weer op. Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen) – die in de gevangenis zit, maar nog wel voor check-ups naar het ziekenhuis moet – probeert te ontsnappen. Ook de oorlog tussen Ayala en Waldman krijgt nog een (gewelddadig) staartje dit seizoen.
The Lawyer
Blanka Waldman neemt contact op met Sara en vertelt dat de zelfmoord van Therese Waldman geen zelfmoord was. Frank voelt zich nog steeds schuldig voor het feit dat de dochter van Waldman door hun toedoen in de gevangenis is gekomen en besluit dat dit dé mogelijkheid is om weer in een goed blaadje te komen bij Thomas. Als zij de moord op Therese oplossen, laat Thomas hun misschien wel met rust. Svend-Erik Wisén (Nicolaj Kopernikus) waarschuwt Frank dat Waldman er alles aan zal doen om erachter te komen wat er met zijn dochter is gebeurd. Echter kampt Frank met een enorm schuldgevoel en hij besluit toch naar Waldman te gaan om hem te helpen. Hierdoor ontstaat er een immens spannende zoektocht naar antwoorden die Frank en Sara leidt naar meer geheimen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Lawyer
Wie Therese heeft vermoord en in opdracht van wie legt ook een ander groot geheim bloot: namelijk een die te maken heeft met de moord op de ouders van Frank en Sara. Dit maakt dat de broer en zus echt alles op alles zetten om degene aan de top die de dodelijke opdrachten geeft te ontmaskeren. Dit heeft grote gevolgen voor de privélevens van de twee.
The Lawyer S02, vanaf 4 september 2020 in zijn geheel op NPO Plus, en vanaf 5 september wekelijks op NPO 3 en NPO Start.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief