Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Killing komt naar NPO Start Plus

  •  
07-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
The Killing

© DR1

Vanaf begin januari kun je alle drie de seizoenen van het Deense origineel terugkijken bij NPO Start Plus.
The Killing (of Forbrydelsen, zoals de serie in eigen land heet) was in 2007 een grote hit op de Deense televisie en groeide vervolgens uit tot een internationaal succes. In het allereerste seizoen worden inspecteur Sarah Lund (Sofie Gråbøl) en haar collega Jan Meyer (Søren Malling) belast met het onderzoek naar de verkrachting van en de moord op een negentienjarig meisje. De moord lijkt een connectie te hebben met een lokale politicus (Lars Mikkelsen). Na het succes van het eerste seizoen van The Killing keerde Gråbøl, die een Emmy-nominatie ontving, nog terug voor een tweede en een derde seizoen. The Killing kreeg uiteindelijk ook nog een Amerikaanse remake op zender AMC, waarin de hoofdrolen werden vertolkt door Mireille Enos en Joel Kinnaman.
Vanaf 4 januari zijn de drie seizoenen van het originele The Killing online terug te kijken op NPO Start Plus. De complete tv-reeks bestaat uit veertig afleveringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief