Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Good Doctor S06E01: daar gaan de wittebroodsweken

  •  
19-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
513 keer bekeken
  •  
The Good Doctor S06
Kunnen dokter Murphy en co hun gewonde collega's nog redden?
We zijn een heel eind gekomen sinds de eerste twee seizoenen van The Good Doctor – gebaseerd op een kortlopende Zuid-Koreaanse tv-serie – waarin de jonge dokter Shaun Murphy (Freddie Highmore, Bates Motel ) steeds opnieuw moest bewijzen dat zijn autisme geen belemmering vormt voor het uitvoeren van zijn vak. Integendeel: het helpt hem juist problemen op een unieke manier te benaderen.
De laatste paar seizoenen gaat The Good Doctor  dan ook niet exclusief meer over de dagelijkse uitdagingen en overwinningen van Murphy – zowel wat betreft werk als privé – maar juist ook steeds meer over de mensen om hem heen. Aan de ene kant is dit natuurlijk een zeer goede ontwikkeling: Shaun is al lang niet meer 'die dokter met autisme'. Shaun is gewoon Shaun. Maar het betekent ook dat The Good Doctor  steeds meer op alle andere ziekenhuisseries gaat lijken, inclusief obligatoire cliffhanger aan het einde van een seizoen.
The Good Doctor S06
Terwijl het kersverse bruidspaar Shaun en Lea (Paige Spara) op het dak van het ziekenhuis danst en gelukkig is, is dokter Audrey Lim (Christina Chang) een paar verdiepingen lager net aangevallen door de ex (Terry Chen) van een collega. Al snel zit het hele ziekenhuis op slot, met als gevolg dat dokter Murphy, dokter Glassman (Richard Schiff, The West Wing ) en dokter Andrews (Hill Harper, CSI: New York ) de levens van hun collega’s moeten zien te redden, terwijl de dader nog ergens in het ziekenhuis rondloopt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Good Doctor S06
Zo op papier heeft de seizoenspremière zeker potentie: levens hangen aan een zijden draadje, koppels komen tot nieuwe inzichten, Murphy heeft last van een black-out en een collega voert een betekenisvol gesprek met de dader. Maar in de praktijk haal je er als kijker vooral de schouders bij op.
The Good Doctor S06, vanaf 19 december 2022 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief