Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The G Word with Adam Conover S01E01: betoog voor betere overheid

  •  
19-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The G Word with Adam Conover
In door Barack Obama geproduceerde, bij vlagen zeer kritische, komediereeks toont komiek Adam Conover de rol van de Amerikaanse overheid in het dagelijkse leven.
Het zal geen verrassing zijn dat oud-president Barack Obama een van de producenten is van een komediereeks over de Amerikaanse overheid. Jaren nadat Obama de scepter zwaaide heeft hij nog steeds wezenlijke dingen te zeggen over zijn thuisland. Bovendien sloot hij een deal met Netflix. In The G Word with Adam Conover fungeert de komiek uit de titel min of meer als Obama’s spreekbuis. De reeks belicht positieve en negatieve zaken. En ook Obama duikt op. In de eerste aflevering schuift Conover bij hem aan terwijl hij zijn belastingaangifte doet. De oud-president vertelt trots dat hij daar geen hulp bij nodig heeft, terwijl dossiers van zijn bureau afglijden.
Maar Obama herpakt zich en betoont zich een ware sarcasticus als hij Conover nog even op het belang van de overheid wijst. De rest van de aflevering staat in het teken van de relatie tussen de Amerikaanse overheid en voedselproducenten. Zo houdt de overheid toezicht op het slachten van dieren. Deze passage – met veeartsen die vertellen hoe belangrijk hun baan is, toezicht houden in een slachthuis – zou je als pedant kunnen beschouwen, en kritiekloos. Maar ergens halverwege houdt Conover ineens een betoog: vleesconsumptie is eigenlijk slecht en de Amerikaanse overheid overweegt het toezicht op de slacht uit handen te geven.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The G Word with Adam Conover
De rubriek over de Amerikaanse landbouw – en de rol van de overheid hierin – is ook niet echt vrolijk te noemen. Conover legt uit dat voornamelijk grote landbouwbedrijven subsidies krijgen en dat dit de reden is dat supermarktschappen vol liggen met maischips en ander ongezond eten. The G Word with Adam Conover schetst in die zin een bijzonder miserabel beeld van de Verenigde Staten. Hoewel dat ook de bedoeling lijkt: de komediereeks lijkt een soort betoog om ook bij de eerstvolgende verkiezing op een democraat te stemmen. Hoewel Conover zich ook afvraagt wie zijn serie gaat kijken: ‘Hoe komt het algoritme van Netflix bij mij terecht?’
The G Word with Adam Conover S01, vanaf 19 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief