Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Flight Attendant S01E01-02: speels en fris mysterie

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
The Flight Attendant
Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) is ontzettend goed als een stewardess die belandt in een moordzaak.
Foto credits: WarnerMedia
In The Flight Attendant wordt het beroep van stewardess voorgespiegeld als uiterst romantisch. Cassie Bowden (Kaley Cuoco) ziet alle mooie plekken op aarde, van Seoul tot Bangkok. Maar in de laatstgenoemde Zuid-Aziatische stad verwordt haar leven tot een nachtmerrie. Dat ze een notoire alcoholist is helpt ook niet mee. Het begint allemaal als Bowden tijdens een vlucht van New York naar de Thaise hoofdstad spontane seks heeft met passagier Alex Sokolov (Michiel Huisman). Als het vliegtuig eenmaal is geland besluiten de twee elkaar die avond weer te zien. De volgende ochtend blijkt Sokolov dood naast Bowden in bed te liggen, zijn keel is doorgesneden.
Wie is er verantwoordelijk voor dit bloedbad? Bowden heeft geen idee, ze kan zich door overmatig alcoholgebruik niets herinneren. Ze wordt niettemin direct overmand door hysterie. Ze is in Thailand, en wil niets met de politie te maken hebben. Cuoco acteert deze geestdrift vol overtuiging. En als Bowden wordt gebeld door haar broer, wordt het beeld in tweeën gesplitst met links Bowden die naarstig bloed wegveegt op haar hotelkamer en rechts broerlief die zijn fornuis schoonmaakt. The Flight Attendant zit vol met dit soort fijnzinnige split screens en overgangen in de montage, die het drama een speels karakter geven.
The Flight Attendant
Dat past ook goed bij Cuoco die in  The Big Bang Theory al liet zien bijzonder geestig te kunnen zijn, maar in The Flight Attendant voortdurend wisselt tussen cynisch-geestige uitspattingen en wanhopige dieptepunten. Ook zien we hoe haar personage ooit aan de drank geraakte, waarmee showrunner Steve Yockey – die zich voor de serie liet inspireren door het gelijknamige boek uit 2018 – nog een interessant facet van Bowden opdiept. En sowieso wil je als kijker weten waarom ze doet wat ze doet, omdat je ook vrijwel direct sympathiseert met de alcoholische stewardess.
The Flight Attendant
De kers op de taart zijn de spannende, mysterieuze composities van Blake Neely, die voor The Flight Attendant duidelijk heeft gekozen voor een andere koers dan veel van zijn vakgenoten: lekkere heftige pianopartijen en melodielijnen die niet hadden misstaan in films uit de jaren 90 maar niettemin weer fris aanvoelen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Flight Attendant
Binnenkort verschijnt alweer het tweede seizoen van The Flight Attendant , en gezien de eerste afleveringen van het eerste seizoen is dat geen verrassing.
The Flight Attendant S01, vanaf 8 maart 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief