Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Equalizer S01E01-02: veelbelovende actiedramaserie

  •  
27-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
363 keer bekeken
  •  
The Equalizer
Queen Latifah geeft het enigmatische personage empathie.
Foto credits: CBS
‘Ik ben degene die je belt, wanneer je niet 911 kan bellen.’ In de dramaserie The Equalizer redt Queen Latifah mensen die om wat voor reden dan ook geen hulp van de autoriteiten kunnen inschakelen. Latifah ( End of the Road ) geeft gestalte aan Robyn McCall, een voormalig non-profit-directeur die meer tijd met haar tienerdochter Delilah (Laya DeLeon Hayes) wil doorbrengen. Althans, dat is wat de mensen om haar heen geloven. Eigenlijk is McCall een voormalig CIA-agente die nu op eigen houtje mensen redt. De actiedramaserie is een reboot van de jaren-80-serie met Edward Woodward. Van die serie is ook een filmfranchise gemaakt met Denzel Washington in de hoofdrol.
Makers Andrew W. Marlowe en Terri Edda Miller ( Take Two , Castle ) passen de bekende case-of-the-week-formule met succes toe. De eerste twee afleveringen duiken met een snel tempo in de zaken die McCall aanneemt. In de eerste helpt zij een tiener die door gefabriceerde CCTV-beelden verdacht wordt van moord. In de tweede aflevering moet zij de ontvoerde zoon van een vrouw redden, die de opdracht krijgt om geheime documenten van haar baas te stelen. McCall krijgt daarbij hulp van haar oude vrienden Harry (Adam Goldberg) en Melody (Liza Lapira). Ondertussen wil rechercheur Marcus Dante (Tory Kittles) erachter komen wie de vrouw is die in verschillende zaken opduikt. En probeert William Bishop (Chris Noth, die na het tweede seizoen wegens beschuldigingen van seksueel misbruik uit de serie is geschreven) haar terug te krijgen bij de CIA.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Equalizer
Wat de serie veelbelovend maakt zijn de charismatische acteurs en de sociaalmaatschappelijke spiegel die het de kijker voorhoudt. Thema’s als sociale gerechtigheid, racisme en discriminatie komen aan bod, waardoor de serie niet alleen een vehikel is voor actiescenes. En doordat Latifah empathie geeft aan de enigmatische actieheld die zij portretteert krijgen de afleveringen meer diepgang.
The Equalizer, vanaf 27 februari 2023 wekelijks een dubbele aflevering op Fox
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief