Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Dragon Prince S01E01-02: een hoopvolle start

  •  
17-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
The Dragon Prince
Netflix hoopt op een waardige opvolger voor Avatar: The Last Airbender.
Avatar: The Last Airbender is ruim tien jaar oud, maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste animatieseries ooit gemaakt. Aaron Ehasz was één van de drijvende creatieve krachten achter de klassieker. Nu is hij terug met een speciaal voor Netflix gemaakte opvolger. Ditmaal put hij met de rest van de makers niet uit Aziatische en Inuitische inspiratiebronnen, maar wordt er gekeken naar epische fantasy-titels als The Lord of the Rings en Game of Thrones.
De eerste aflevering begint met een bliksemles geschiedenis over Xadia, een land waar mensen en maanelven wonen. Magie werd in dit universum altijd gehaald uit zes verschillende bronnen: de zon, de maan, de sterren, de lucht, de aarde en de oceaan. Tot de mensheid een zevende bron aanboorde, donkere magie, en alles veranderde. De twee bevolkingsgroepen werden gesplitst en kregen elk hun eigen land (Oost en West). Toen de mensen ook nog de Drakenkoning vermoordden en zijn enige ei vernietigden, was het oorlog.
6769.w2750.0.fa0c9f5
Dat is waar we het verhaal in het heden oppikken. En na de flitsende intro draaien de eerste afleveringen vooral om de introducties van de personages. De maanelven staan op het punt om koning Harrow (Luc Roderique) en zijn zoon Ezran (Sasha Rojen) te vermoorden, als maanelf Rayla (Paula Burrows) door twijfel de missie in het honderd stuurt. Terwijl de volwassenen aan beide kanten zich opmaken voor een bloedige strijd, ontdekt Rayla samen met Ezran en zijn stiefbroer Callum (Jack De Sena) een geheim dat de toekomst van Xadia zal bepalen.
Hoewel er bij de volwassenen al vanaf het begin flarden te zien zijn van uitgediepte personages, zijn de scènes waarin ze konkelen en overleggen nog de minst interessante van de serie. De Game of Thrones-vibe kan hier niemand ontgaan, zelfs de personages zelf niet, blijkt ook als de koning opmerkt dat 'winter is coming, eventually'.  Veel leuker is de serie als we optrekken met de jonkies.
6771.w2500.0.5281d9b
De combinatie van klassieke animatie en 3D-werk is even wennen, maar levert wel een unieke stijl op. Wat verder opvalt is de diversiteit en inclusiviteit binnen deze wereld. Huidskleuren komen in vele tinten en lijken geen noemenswaardige rol te spelen, net zo min als geslacht. Verderop in de serie zal bovendien nog een doof personage een belangrijke rol krijgen. Een prettige aanpak, die in combinatie met spectaculaire actiescènes en lichte humor veel mensen aan zal spreken. Met verder nog een handvol knipogen en 'easter eggs' stemmen de eerste afleveringen hoopvol voor de rest van het seizoen.
The Dragon Prince S1, vanaf 14 september 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief