Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Defiant Ones: Netflix onthult trailer

  •  
04-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Defiant Ones
Met de vierdelige documentaire laat Netflix zien hoe Dr. Dre en Jimmy Iovine de (muziek)wereld voorgoed veranderen.
Begin jaren negentig richtte Iovine zijn eigen platenlabel Interscope op, nadat hij eerder als producent werkte met artiesten als Meat Loaf en U2. Het label werd het thuishonk voor artiesten als  Dr. Dre en Snoop Dogg, die onder het sublabel Death Row Records hun eerste platen uitbrachten. Later zouden Dre en Iovine ook Eminem aan de wereld introduceren. In The Defiant Ones blikt het tweetal terug op hun partnerschap. De documentaire bevat talloze interviews met artiesten die met hen samenwerkten. Naast Snoop en Eminem komen bijvoorbeeld ook Bono, Nas, Stevie Nicks, Ice Cube, Gwen Stefani, Tom Petty, Trent Reznor, Bruce Springsteen en Will.i.am aan het woord. The Defiant Ones werd geregiseerd door Albert Hughes, bekend van de door hem en zijn broer Allen regisseerde films Menace II Society en Dead Presidents.
The Defiant Ones werd in juli in Amerika uitgezonden op HBO, maar is in Nederland nog niet te zien geweest. Op 23 maart verschijnt de documentaire hier op Netflix.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief