Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Covenant: oorlogsfilm van Guy Ritchie komt naar Amazon Prime Video

  •  
27-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5183 keer bekeken
  •  
the-covenant_L89cp2

© STXfilms / MGM

Een Afghaanse tolk (Dar Salim) riskeert zijn eigen leven om een Amerikaanse soldaat (Jake Gyllenhaal) die ernstig gewond is geraakt in veiligheid te brengen.

Het oorlogsdrama The Covenant met Jake Gyllenhaal (Prisoners) verscheen in april van dit jaar in de Amerikaanse bioscopen, maar hier in Nederland gaat de film eind volgende maand rechtstreeks naar Amazon Prime Video. Gyllenhaal geeft in The Covenant gestalte aan leger-sergeant John Kinley, die in 2018 tijdens een missie in Afghanistan ernstig gewond raakt bij een aanval door de Taliban. De lokale Afghaanse tolk Ahmed Abdullah (Dar Salim uit Kriger) riskeert daarna zijn eigen leven om de soldaat over kilometers zwaar terrein mee te nemen en hem in veiligheid te brengen. Ook Emily Beecham (The Pursuit of Love) en Antony Starr (The Boys) zijn te zien. De regie was in handen van Guy Ritchie, die recentelijk twee actiefilms met Jason Statham (Cash Truck, Operation Fortune) maakte en nu werkt aan een Netflix-serie gebaseerd op zijn film The Gentlemen.

The Covenant verschijnt 28 juli bij Amazon Prime Video.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief