Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Cabin with Bert Kreischer S01E02 en S01E05: weinig diepgaand en infantiel

  •  
14-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Cabin with Bert Kreischer
Niet alles wat komieken onderling doen is leuk voor de buitenwacht.
Elke aflevering van The Cabin with Bert Kreischer begint met een gênant moment voor de komiek uit de titel. Zo is hij in de tweede aflevering zijn anus aan het harsen ten overstaan van zijn gasten: comédienne Nikki Glaser en oud-atlete Caitlyn Jenner. Op de veranda van het blokhutje in de Californische bossen dat Kreischer voor de gelegenheid heeft gehuurd, mag Glaser de strip tussen zijn billen wegtrekken nadat ze er onomwonden toestemming voor heeft gegeven. Want, zoals Kreischer benadrukt, we leven wel in het MeToo-tijdperk. Niettemin is met deze flauwe, geënsceneerde grap meteen de toon gezet.
Het idee achter The Cabin with Bert Kreischer is dat de immer bierdrinkende grappenmaker nu hij ietsjes ouder wordt een gezondere leefstijl overweegt. Daar mogen zijn gasten hem bij gaan helpen. Dus gaat het gezelschap bijltjes gooien en met pijl en boog schieten. Terwijl ze ’s avonds bij het kampvuur quasi-diepgaande gesprekken voeren over waarom ze zijn wie ze zijn (oftewel: vanaf wanneer wist Glaser dat ze grappig was? Vanaf wanneer wist Jenner dat ze een vrouw was?). Hoewel Kreischer hier verder niets mee doet, en laten we wel wezen: zijn humor is allesbehalve cerebraal, dus dat komt ook niet als een verrassing.
The Cabin with Bert Kreischer
Eigenlijk doet Kreischer in The Cabin with Bert Kreischer vooral waar hij wel om bekendstaat: het feestbeest uithangen. Zoals in de aflevering met zijn vakgenoten Deon Cole en Big Jay Oakerson. De laatstgenoemde komiek is getuige van een acupunctuursessie waarbij de therapeut van dienst naalden in Kreischers kont steekt, en daar elektriciteit door laat lopen. Er komen vervolgens, zoals Oakerson scherpzinnig opmerkt, 'SOS-signalen uit Kreischers reet'. Is het geestig? Nauwelijks. Omdat Kreischer denkt dat hij provoceert, maar juist doet wat de jongens van Jackass jaren geleden al effectiever deden. In dat opzicht lijdt The Cabin with Bert Kreischer aan een bekend komiekenkwaaltje: niet alles wat komieken onderling doen is leuk voor de buitenwacht, ook niet als het vooraf is ingestudeerd.
The Cabin with Bert Kreischer S01, vanaf 13 oktober 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief