Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The 100 S07E01: moeizame start

  •  
26-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The 100 S07
Het laatste seizoen van het post-apocalyptische drama brengt meer politieke conflicten, drama en mysterie met zich mee.
‘We zijn de laatsten van het menselijke ras. En we hebben allemaal fouten gemaakt’, schreeuwt Clarke midden in de nacht naar de menigte, terwijl achter haar het paleis van Sanctum in lichterlaaie staat. Het post-apocalyptische drama begon met een groep tieners die in de ruimte was opgegroeid en voor het eerst sinds de nucleaire apocalyps naar de aarde werd gestuurd. Zes seizoenen later vechten ze wederom op een nieuwe planeet voor het voortbestaan van de mensheid.
De opener pakt de draad vrijwel direct na de seizoensfinale, waarin Octavia (Marie Avgeropoulos) door een volwassen Hope (Shelby Flannery) werd neergestoken en in de anomalie werd gezogen, weer op. Na de val van de Primes is de samenleving verscheurd, en Sanctum staat op ontploffen met vijf verschillende facties die niet samen kunnen leven. In gevangenschap zwelgt Russell in zelfmedelijden, maar zijn fanatieke volgelingen willen hem bevrijden zodat ze hem weer kunnen vereren, terwijl de kinderen van Gabriel de voormalige leider aan het kruis willen nagelen. De gevangen van de Eligius IV zijn uit op bloed, omdat het kan; de Wonkru denken dat ze nog steeds Heda beschermen. En Clarke (Eliza Taylor) en consorten overzien het hele drama.
The 100 S07
De onderlinge strijd in het universum van The 100 is inmiddels oude koek, omdat politieke worstelingen al meerdere malen in verscheidene plotlijnen in het script voorkwamen. Gelukkig brengt het mysterie rondom de anomalie nieuwe bedreigingen met zich mee. Een onzichtbare kracht sleurt Bellamy (Bob Morley) mee het bos in. Echo (Tasya Teles) en Gabriel (Chuku Modu) gaan achter Bellamy aan om te achterhalen wat er nu daadwerkelijk aan de hand is met de anomalie. Intussen is het verhaal rondom de Sheidheda (Dakota Dauby) niet afgelopen, en keert hij terug voor een laatste afrekening.
The 100 S07
Ondanks enkele onhandige scénes in de opener lijkt het erop dat The 100 een hernieuwde focus heeft gevonden om het verhaal zo goed mogelijk af te ronden. Maker Jason Rothenberg toont al vanaf het eerste seizoen de moreel grijze gebieden in het script, en de ogenschijnlijk onmogelijke taak voor de personages om een vreedzame samenleving op te bouwen. Ook in de opener van het laatste seizoen komen weer enkele existentiële vragen voorbij: rechtvaardigt het doel de middelen? Kan de mensheid ooit stoppen om met elkaar te vechten?
The 100 S07
Voor Clarke en consorten wacht mogelijk een bitterzoet einde, maar voor de kijker hopelijk een onderhoudende afronding van de post-apocalyptische saga.
The 100 S07, vanaf 26 mei 2020 wekelijks op Netflix
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief