Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

That '90s Show S01E01: warm weerzien

  •  
19-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
That '90s Show
Het is, om maar een cliché van stal te halen, alsof de personages van weleer nooit zijn weggeweest. Hoewel nieuwe gezichten deze nieuwe komediereeks domineren.
Foto credits: Patrick Wymore / Netflix
Haal de platitudes maar van zolder.  That '90s Show is een feest der herkenning. Een warm bad. Een welkome wederopstanding. Maar misschien ook vooral leuk voor deze combinatie: kijkers die opgroeiden in de jaren 90 én That 70’s Show keken. Want That '90s Show is, en dat is geen verrassing, pure nostalgie naar het tijdperk uit de titel en meer van hetzelfde. Maar: never change a winning team. Hoewel: alleen Red (Kurtwood Smith) en Kitty (Debra Jo Rupp) zijn alle nieuwe tien afleveringen te zien. De andere usual suspects van toen passeren slechts af en toe, of zelfs alleen in de openingsaflevering, de revue.
Want That '90s Show draait om tieners, en de tieners van toen zijn nu dertigers, veertigers. De nieuwe hoofdpersoon is Leia (Callie Haverda), het kind van Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon) en het kleinkind van Red en Kitty. Wanneer ze met haar ouders haar grootouders bezoekt in Wisconsin in de zomer van 1995, dan ontmoet ze daar een clubje soortgenoten. Ze vat het plan op om de hele zomer daar door te brengen, in plaats van in haar thuishaven Chicago. Eric en Donna gunnen het haar; dezelfde avontuurlijke zomers als die zij destijds, twee decennia geleden, beleefden.
That '90s Show
De rest is geschiedenis. De draaiende camera, gepositioneerd op verschillende tafels (in de kelder, in de keuken), is terug. Evenals een combinatie van existentiële en flauwe grappen. Alleen ditmaal ingebed in de jaren 90. Dus is een geestige passage met Leia’s nieuwe buurmeid Gwen (Ashley Aufderheide) gewijd aan 90’s-icoon Alanis Morissette en de fameuze walkman. That '90s Show manifesteert zich in die zin van meet af aan als de trip down memory lane die zijn voorganger ook was. De chemie lijkt nooit weggeweest. Alsof alle personages daar gewoon zijn blijven wonen, nadat That '70s Show in 2006 van de buis verdween.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
That '90s Show
Ja, zelfs Aston Kutcher (Michael) en Mila Kunis (Jackie) komen tegen het einde nog even buurten. Dan is het feest pas echt compleet.
That '90s Show S01, vanaf 19 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief