Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Terzi S03E01: melodramatische soappoëzie van het hoogste niveau

  •  
04-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3077 keer bekeken
  •  
Terzi

© Burcu Yetis / Netflix

Peyami wil nog steeds de vrouw die hij niet kan krijgen en probeert haar voor zich te winnen met een paar elegante sandalen in bij vlagen zwoele opening van derde deel.

Aan het begin van het derde seizoen van Terzi (The Tailor) reist Peyami (Çagatay Ulusoy) de hele wereld over. Van Parijs naar New York. Maandenlang bezoekt hij de modebastions van de wereld. Misschien wel om te vergeten dat hij nog steeds zielsveel van Esvet (Sifanur Gül) houdt. Als hij eenmaal terug is dan krijgt hij van Esvets echtgenoot Dimitri (Salih Bademci) een uitnodiging voor een etentje. Waarom zou Peyami in hemelsnaam nog willen omgaan met de psychopaat, zou je denken? Maar de modeman wil Esvet graag blijven zien. En de vrouw op wie hij verliefd is bezoekt in het geniep ook Peyami’s vader Mustafa (Olgun Simsek).

Natuurlijk is de sfeer tijdens het diner buitengewoon beklemmend. Peyami doet zoals gewoonlijk alsof er niets aan de hand is, terwijl hij vorig seizoen nog aan Dimitri zijn gevoelens voor Esvet opbiechtte. Hij heeft ook een cadeau meegebracht: een paar schoenen voor Esvet. Tijdens een zwoel moment laat hij haar het paar elegante sandalen aanpassen. Dimitri kijkt smakelijk toe. Verderop in de aflevering komt Esvet ineens bij Peyami op kantoor: de schoenen zijn niet goed; ze maken geen klikgeluid. Dat vinden mannen toch altijd zo leuk? Peyami pareert: ‘Als ze zouden klikken, dan zou ik kunnen horen hoe je steeds verder van me wegloopt.’

TheTailorS3_Netflix_019

© Burcu Yetis / Netflix

Jawel, dit is waarachtige melodramatische soappoëzie van het hoogste niveau. Esvet verwijst overigens naar het feit dat Dimitri en zijn echtgenote plannen hebben om naar New York te verhuizen om daar op Peyami’s winkel te passen, zodat de hoofdpersoon in Turkije een gezin kan stichten. Maar eigenlijk wil Dimitri zijn voormalige boezemvriend gewoon klieren. Op knappe wijze weten de makers van Terzi de onmogelijke relaties weer geloofwaardig te maken. Hoewel je als kijker soms ook gewoon goedgelovig moet zijn. Niettemin blijft de Turkse reeks smeuïg en net niet zo potsierlijk dat je er een lachbui van krijgt.

Terzi S03, vanaf vrijdag 3 november 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief