Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Terugkeer van Roseanne enorm goed bekeken

  •  
29-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roseanne S10
Door de hoge kijkcijfers van de première lijkt een elfde seizoen van Roseanne nu al zo goed als onvermijdelijk.
In Amerika keken 17,7 miljoen mensen naar de opening van het tiende seizoen van de sitcom. De tweede aflevering, die achtereenvolgens door ABC werd uitgezonden, trok zelfs 18,6 miljoen kijkers. Roseanne deed het daarmee beter dan de recente terugkeer van Will & Grace op NBC (10,2 miljoen kijkers voor de première) en het debuut van Young Sheldon op CBS (17,2 miljoen kijkers, met kijkcijferkanon The Big Bang Theory als lead-in). Naar aanleiding van de ongekend hoge kijkcijfers heeft ABC besloten om de twee afleveringen op paaszondag nog eens te herhalen. De reacties op de première waren verdeeld; de Roseanne in de serie is een aanhanger van Donald Trump en ligt dan ook regelmatig overhoop met haar meer liberale zus Jackie (Laurie Metcalf). Ook in het echte leven is Roseanne Barr een supporter van Trump.
Of de nieuwe afleveringen van Roseanne ook naar Nederland komen is niet bekend. De serie kreeg eerder een Nederlandse remake met Annet Malherbe in de hoofdrol.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief