Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Suits S06E01: dezelfde namen, een ander verhaal

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
Suits
Is Suits nog levensvatbaar nu het grote geheim van Mike Ross is uitgekomen?
Het was zeker een dappere zet. Aan het eind van seizoen 5 werd er vakkundig een bom geplaatst onder de fundering van Suits. Mike Ross aanvaardde een deal die hem twee jaar achter slot en grendel plaatst voor fraude. Jessica, Harvey en Louis blijven buiten schot maar zullen korte metten moeten maken met de gevolgen van Mikes bekentenis.
De titel van de aflevering To Trouble kan dan ook gerust gezien worden als een symbolische erkenning van deze nieuwe situatie. Twee keer proost Harvey op ‘de problemen’. Eerst bij het ophalen van herinneringen aan Mike en later wanneer de naampartners zich opmaken voor het aanpakken van de problemen bij Pearson, Specter, Litt. En deze problemen zijn er. Wat er van Pearson, Specter, Litt is overgebleven is een leeg advocatenkantoor. Van receptionisten tot partners, iedereen is vertrokken in het kielzog van de uitkomst van Mikes proces. Ook hun cliënten dreigen te vertrekken en elke zaak waar Mike Ross in het verleden aan mee heeft gewerkt staat op de agenda om onderzocht te worden.
Tegelijkertijd is de animositeit tussen Harvey en Louis nog niet bekoeld. Aan deze voortslepende ruzie probeert Jessica een einde te maken door gedrieën de ‘vredespijp’ te roken. Een scène waarin we zowaar weer wat van de humor terugkrijgen die we kennen uit de eerste seizoenen, iets wat bedenker Aaron Korsh ons ook beloofde: ‘Wat we dit jaar echt graag wilden doen was teruggaan naar het plezier en de humor.’
Ondertussen brengt Mike z’n eerste nacht achter de tralies door met een celgenoot met wie hij lijkt te klikken. De kennismaking met de gevangenispsycholoog lijkt te hinten op een langer verblijf dan een paar afleveringen getuige diens belofte dat hij Mike wil helpen een beter persoon te worden dan hij is.
De eerste aflevering doet er goed aan geen sprongen te maken in de tijd. Integendeel, het verhaal gaat verder waar het gestopt is na de rechtszaak en neemt de tijd de gevolgen hiervan te laten zien. Dit toont de bereidheid serieus om te gaan met de nieuwe situatie waarin de personages terecht zijn gekomen.
Nadat er in april gezinspeeld werd op een vertrek van Gina Torres (Jessica Pearson), geeft ook de eerste aflevering genoeg reden om te mogen verwachten dat dit seizoen de kaarten opnieuw worden geschud. Suits heeft het lef te om los te komen van de gebaande paden. En dat is heel goed.
Suits S6, vanaf 13 juli 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief