Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Suits S07B: memorabel afscheid voor Meghan Markle

  •  
29-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
695 keer bekeken
  •  
Suits S07
De door Meghan Markle gespeelde Rachel Zane krijgt het ontroerende afscheid dat ze verdient.
Hitserie Suits is in de VS inmiddels na negen seizoenen ten einde; in Nederland plaatste Netflix dit weekend de laatste zes afleveringen van reeks zeven online. De laatste kans om Meghan Markle als actrice te aanschouwen; haar Rachel kreeg het ontroerende afscheid dat ze verdiende.
Het is in heel veel opzichten vreemd om te kijken naar afleveringen die inmiddels drie jaar geleden zijn opgenomen. Suits S07 was de laatste acteerklus van Meghan Markle, voordat zij naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde en behalve de echtgenoot van prins Harry ook de boksbal van de nationale roddelpers werd. Maar het is ook lastig om, gezien de actualiteit, te kijken naar een New York waar mensen elkaar nog handen geven en waarin de straten nog vol vrolijke bedrijvigheid zijn.
Suits S07
Hoe groot de problemen op het kantoor van Harvey Specter (Gabriel Macht) en Mike Ross (Patrick J. Adams) ook zijn, ze lijken wat in het niet te vallen bij de pandemie waar de wereld zich momenteel in bevindt. Dat maakt Suits bovenal ideaal kijkvoer in deze tijden van sociale isolatie: overwegend mooie mensen die worstelen met foute klanten, in een wereld vol verleiding, geld, macht en seks. In de tweede helft worden verder rekeningen met oude vijanden vereffend, zorgen amoureuze misstappen voor relatieproblemen en leiden nieuwe cliënten tot forse dilemma's.
Suits S07
Waar het plotselinge wegvallen van vaste personages in succesvolle series vaak gekunsteld aanvoelt, weet Suits hoofdrolspeelster Meghan Markle een mooi, memorabel, bevredigend, en zelfs ontroerend afscheid te gunnen. Overigens nemen de trouwe fans niet alleen afscheid van haar Rachel, maar ook van Mike Ross (al keerde deze uiteindelijk in het slotseizoen weer terug voor een 'guest appearance').
Verder valt op dat Suits ondanks de lange looptijd (in seizoen zeven werd aflevering honderd gepassseerd, een bijzondere mijlpaal voor Amerikaanse dramaseries) van onverminderd hoge kwaliteit blijft. De sterke cast (Sarah Rafferty als de eeuwig onderschatte Donna, Rick Hoffman als hardwerkend schlemiel Louis), de onnatuurlijk vlijmscherpe dialogen en de wonderschone vormgeving bevestigen de status van deze superieure soap waar wat ons betreft nooit een einde aan had hoeven komen.
Suits S07
Bovendien biedt de nieuwe situatie na het afscheid van Rachel en Mike genoeg stof voor een wagonlading extra intriges in seizoen acht, dat Netflix hopelijk snel beschikbaar stelt.
Suits S07B, vanaf 28 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief