Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Succession: van de maker van The Big Short

  •  
22-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
Succession
Adam McKay (Anchorman) laat na The Big Short opnieuw zijn serieuze kant zien met de HBO-serie Succession.
De dramaserie draait om Logan Roy (Brian Cox in zijn eerste vaste tv-rol), het hoofd van een wereldwijd mediaconglomeraat. Logan wil in eerste instantie afstand doen van de troon, maar komt toch terug op dat besluit. En daar is zijn zoon – en beoogde opvolger – Kendall (Jeremy Strong) niet blij mee. Zijn overige twee kinderen worden gespeeld door Kieran Culkin ( Fargo ) en Sarah Snook (Predestination). McKay produceert de serie samen met Will Ferrell en nam voor de eerste aflevering zelf plaats achter de camera. Succession werd bedacht door Jesse Armstrong, de enige scenarist die ooit een aflevering van Black Mirror ( The Entire History of You ) op papier zette zonder dat Charlie Brooker daarbij betrokken was. Armstrong is verder bekend van series als In The Loop (de Britse voorloper van Veep ) en Peep Show.
Succession heeft nog geen premièredatum, maar moet in juni van dit jaar van start gaan op HBO. Waarschijnlijk komt de serie rond diezelfde tijd in Nederland naar Ziggo, hoewel ook zij nog geen premièredatum hebben aangekondigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief