Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Succession S04E01: heerlijk achterbakse streken op hoog niveau

  •  
28-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
328 keer bekeken
  •  
Succession S04

© Claudette Barius / HBO

Een laatste Roy-ale strijd tussen de patriarch en zijn kinderen.
Foto credits: Warner Bros. Discovery / HBO
Het vierde en laatste seizoen van de dramaserie Succession , over de immens rijke familie Roy, begint op de verjaardag van patriarch Logan (Brian Cox). Zijn huis vol ‘Munsters’ wekt irritatie bij hem op en hij besluit even koffie te gaan drinken in een restaurant met zijn beveiliger. ‘Je bent mijn beste vriend’, zegt Logan tegen hem terwijl hij de mensen in het restaurant filosoferend reduceert tot economische eenheden. ‘Ik ben kolossaal. Die mensen zijn pygmeeën.’ Het is typerend voor hóe ver de familie Roy van de rest van de wereld staat. Iets waar de kijker in de seizoensopener weer heerlijk aan wordt herinnerd.
Kendall (Jeremy Strong), Roman (Kieran Culkin) en Shiv (Sarah Snook) stonden aan het einde van het derde seizoen met lege handen. Shiv en haar broers vormden een bondje toen zij bang waren hun positie in het bedrijf kwijt te raken door de verkoop aan GoJo. En daarmee ook hun kans om ooit het bedrijf over te nemen. Maar ze werden keihard in hun rug gestoken door hun ouders - en Tom. Tom en Shiv zitten daarom nu in een proefscheiding, waar Shiv meer mee lijkt te zitten dan ze had gedacht.
Succession S04
Nu, meer dan ooit, willen ze hun vader voor zijn, en hem met een keiharde powermove terugpakken. En daar komt een deal met Nan Pierce (Cherry Jones) bij kijken. ‘De nieuwe generatie Roy’s, we kunnen dit meespelen’, zegt Kendall tegen zijn broer en zus terwijl ze nagaan of ze een miljardendeal met Nan überhaupt kunnen financieren.
Succession S04
Broer Connor, die wel op het verjaardagsfeest is van zijn vader, gooit nog maar eens 100 miljoen dollar op om op 1% te blijven in de presidentsverkiezingen. De afschuw die zijn verloofde Willa (Justine Lupe) voor hem voelt en net aan weet te verhullen is een van de fantastische komische noten van de aflevering. Ook Roman brengt humor en natuurlijk het cartooneske duo Tom (Matthew Macfadyen) en Greg (Nicholas Braun), die zichzelf nu ‘de vunzige broertjes’ noemen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Succession S04
Het vierde seizoen van Succession belooft weer feilloos drama, humor en scherpe dialogen met elkaar te verweven. Het patroon van verraad en elkaar aftroeven voelt vertrouwd. Hoewel niet vernieuwend voor het verhaal, is het heerlijk om naar te kijken. Voor een laatste keer. Hoewel er plannen zijn voor een spin-off.
Succession S04, vanaf 27 maart 2023 wekelijks op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief