Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Succession S03E01: gaat volledig beastmode

  •  
19-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
Succession S03
Onverminderd fenomenaal en meedogenlozer dan ooit.
Foto credits: HBO
Het derde seizoen van de verslavende serie waarin drama en humor briljant met elkaar worden verweven mag dan wel twee jaar op zich hebben laten wachten, maar daar is in de eerste aflevering niets van te merken. In de seizoensopener is er nauwelijks ruimte voor een adempauze, maar dat maakt het des te fascinerender en spannender. Het verhaal gaat verder na Kendall’s shitbom en belooft wederom heerlijk obscene en intrigerende televisie van het hoogste niveau te gaan worden.
Aan het einde van het tweede seizoen verraadde Kendall Roy (Jeremy Strong) publiekelijk zijn vader en daarmee verklaarde hij de oorlog aan zijn familie. Nu moet hij zorgen dat hij deze wint. Kendall’s move zet de familie lijnrecht tegenover elkaar, vooral vader en zoon.
Succession S03
Kendall plot zijn strategie in een SUV en in de woonkamer van zijn ex-vrouw Rava (Natalie Gold), maar lijkt eigenlijk niet helemaal te weten waar hij precies mee bezig is. Hoewel hij topadvocate Lisa Arthur (Sanaa Lathan) en een team van mediastrategen binnenhaalt, houdt hij vast aan zijn eigen onlogische visie dat hij zijn vader kan naaien, maar Waystar Royco en zichzelf buiten schot kan houden.
Succession S03
Ondertussen is patriarch Logan Roy (de briljante Brian Cox) naar Sarajevo gevlogen om daar te bedenken welke stappen hij moet nemen om zichzelf te redden. De man die meedogenloosheid de beste karaktereigenschap vindt, lijkt ergens zelfs trots te zijn op de brute manier waarop zijn zoon hem heeft verraden. Een degelijke zet, noemt hij het. Maar dat weerhoudt hem uiteraard niet om opdracht te geven om ‘full f*cking beast’ te gaan tegen Kendall.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Succession S03
Roman, Shiv en Gerri (J. Smith-Cameron) worden naar New York gestuurd om daar van alles te regelen. De grote vraag is wederom wie Logans positie als CEO overneemt. Roman (Kieran Culkin) biedt zichzelf aan en Shiv (Sarah Snook) zou de meest logische optie zijn – het was haar immers ook al beloofd – maar Roy besluit toch voor iemand anders te kiezen. Dit zou weleens de loyaliteit van Shiv aan haar vader in het geding kunnen brengen.
Succession S03
De scherpe dialogen, de fantastische inzet van komedie – vooral in de vorm van neef Greg (Nicholas Braun) – en de fascinerende, onsympathieke en egocentrische personages van de immens rijke familie geportretteerd door een ijzersterke cast is de reden waarom Succession een succes is. En een van de beste televisieseries van nu.
Succession S03, vanaf 18 oktober 2021 wekelijks bij Ziggo Movies & Series XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief