Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Strike Back S07E01: zelfverzekerde actieserie

  •  
18-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Strike Back S07
De Britse speciale antiterreureenheid Section 20 voert (alweer) zijn laatste missie uit.
Foto credits: HBO/Cinemax
Section 20, ofwel de speciale eenheid van de Britse geheime dienst, is de meest veerkrachtige en efficiënte antiterreureenheid ter wereld. Het zijn soldaten die ontberingen overkomen, en vrijwel ongeschonden uit een vuurgevecht opstaan, ongeacht de schurk die tegenover ze staat. Ze zetten hun leven op het spel om de levensgevaarlijke missies te voltooien en een wereldwijde crisis af te wenden.
De actieserie is gebaseerd op de gelijknamige non-fictie boeken van Chris Ryan, een voormalige agent van de Britse Special Air Service (SAS). Het is een beproefd concept: Section 20 heeft een hooggespannen missie waar de leden zoeken, inlichtingen verzamelen, en racen tegen de klok om een catastrofe te voorkomen.
Strike Back S07
Ruim zes maanden na de seizoensfinale is het team weer compleet: Thomas ‘Mac’ McAllister (Warren Brown, Luther), Gracie Novin (Alin Sumarwata, Neighbours), Samuel Wyatt (Daniel MacPherson, Neighbours), Manisha Chetri (Varada Sethu, Hard Sun) en Alexander Coltrane (Jamie Bamber, Battlestar Galactica). Het team dient uiteraard weer een zoek-en-reddingsoperatie te voltooien. Een biochemicus is namelijk gegijzeld door de Albanese maffia. De situatie loopt uit de hand wanneer Coltrane besluit om het heft in eigen handen te nemen.
Strike Back S07
Ieder lid in het team worstelt met persoonlijke drijfveren die schuren met professionele verplichtingen. Coltrane staat onder immense druk en wordt verscheurd tussen zijn persoonlijke overtuigingen, wat het beste is voor zijn team, en wat de orders van bovenaf zijn. Mac heeft een kans om officier te worden en de carrièreladder te beklimmen, al zou dat wel het einde van zijn tijd met Section 20 betekenen. Novin maakt een inschattingsfout, wat in de rest van het seizoen nog een staartje krijgt. Wyatt heeft moeite om waarde te vinden in zijn werk, maar hij had al ondervonden dat het civiele leven moeilijker is dan deel uitmaken van een elite-eenheid. Iedereen staat onder druk en zal een morele keuze moeten maken - en de prijs ervoor betalen.
Strike Back S07
Een solide cast, internationale locaties en fijne actiescènes. De matige dialogen zorgen soms voor licht humoristische momenten, zoals wanneer Mac droogjes aan Coltrane vraagt: ‘Wanneer blazen we ooit iets op?' Tsja, je bent onderdeel van een elite-eenheid, of niet. Ondanks de ontzettende clichéformule blijft Strike Back een degelijke actieserie.
Strike Back S07, vanaf 17 februari 2020 wekelijks bij Ziggo Movies & Series L en XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief