Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Stranger Things S02 breekt Twitter-record

  •  
01-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strangerthings2
Met de release van seizoen twee werd Stranger Things de populairste streamingshow op Twitter.
In de eerste drie dagen na release werd de serie wereldwijd in meer dan 3,7 miljoen tweets genoemd. Heel veel van die Tweets verschenenen vlak na de release in de late ochtend en in de middag, wat erop duidt dat veel van de kijkers hun verplichtingen met school of werk vermoedelijk even lieten schieten. Binnen 48 uur stond de teller al op 1,043,257 tweets. Ter vergelijking; het vijfde seizoen van Orange is the New Black (dat ook werd vrijgegeven op een vrijdag) zat binnen 48 uur aan 'slechts' 105,753 tweets. Het personage waar het vaakst over getweet werd was Eleven, gevolgd door Will en Steve op plek twee en drie en Hopper en Dustin op plek vier en vijf. Veel van de acteurs uit de serie zagen na de release ook hun eigen volgers op social media weer enorm toenemen.
David Harbour (Jim Hopper in de serie en binnenkort ook de nieuwe Hellboy ) verloor zelfs een weddenschapje op social media. Hij beloofde aan een van zijn volgers dat hij met haar op haar schoolfoto zou gaan, als haar tweet 25.000 keer geretweet zou worden.
Lees ook de recensie van het tweede seizoen, bekijk een overzicht met de opvallendste verwijzingen en luister naar de soundtrack.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief