Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Stella Blómkvist komt naar Ziggo

  •  
27-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stella Blómkvist
De IJslandse neo-noir volgt een rokende en drinkende advocate (Heida Reed) die overal lak aan heeft.
Hoewel het officieel gaat om een advocatenserie, lieten de makers van Stella Blómkvist zich voor de serie ook volop inspireren door de klassieke detectiveverhalen van onder anderen Raymond Chandler. Je zou Stella Blómkvist (gespeeld door Heida Reed) dan ook wel een beetje kunnen zien als een hedendaagse tegenhanger van Philip Marlowe. De geslepen advocate met een duister verleden rook en drinkt aan de lopende band, houdt wel van wat gevaar, heeft er geen moeite mee om de regels aan haar laars te lappen en komt graag op voor de underdog. In het eerste seizoen van de glossy neo-noir verdedigt ze een kleine crimineel, die de assistente van de premier van IJsland vermoord zou hebben. Uiteraard belandt ze daarbij al snel in een web van seks, leugens en corruptie.
Het eerste seizoen van Stella Blómkvist (zes afleveringen) verschijnt 9 november bij Ziggo Movies & Series. De regie was in handen van Óskar Thór Axelsson (Trapped).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief