Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Star Trek: Discovery S03E01: Burnham vindt een nieuw project

  •  
16-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Star Trek: Discovery S03
Had de serie eigenlijk niet beter Star Trek: Burnham kunnen heten?
De laatste keer dat we Michael Burnham (Sonequa Martin-Green, The Walking Dead) zagen, vloog ze, op de voet gevolgd door de USS Discovery, een wormgat in, dat haar bijna duizend jaar de toekomst in zou slingeren. Waarom? Ruimteschip Discovery bevat een database vol kostbare informatie die in verkeerde handen het einde zou betekenen van het heelal zoals we dat kennen.
Star Trek: Discovery S03
Die specifieke informatie is overigens voor het derde seizoen totaal onbelangrijk. Het is vooral een excuus voor de makers om Burnham en co in een compleet nieuw universum te katapulteren. Daarnaast is deze extreme sprong vooruit een goede manier om alle Star Trek-puristen de mond te snoeren, die klaagden dat sommige gebeurtenissen op en met de Discovery niet strookten met de rest van de Star Trek-franchise (chronologisch gezien speelt Discovery zich af voor de allereerste Star Trek-serie met William Shatner en Leonard Nimoy op de USS Enterprise).
Star Trek: Discovery S03
Maar goed, na een botsing met een ander ruimteschip stort Burnham neer op een nabije planeet. Het lukt haar niet om contact te leggen met haar collega’s aan boord van de Discovery; wel kruist ze de paden met Book (David Ajala, Nightflyers , Falling Water), een ruimtecourier, die duidelijk niet al te geamuseerd is dat hij door ‘Rocket Girl’ uit de lucht is geschoten.
Star Trek: Discovery S03
Ajala is een welkome toevoeging aan het derde seizoen. Zijn droge comebacks breken direct door het humorloze harnas van de superserieuze Burnham heen, die het lot van het hele heelal op haar schouders lijkt te dragen. Wat in dit geval overigens ook echt zo is. Gezien het aantal keren dat Burnham deze afgelopen seizoenen het hachje van de Discovery en de rest van het universum heeft gered, had de serie ook net zo goed Star Trek: Burnham kunnen heten.
Star Trek: Discovery S03
Het duurt dan ook niet lang voordat Burnham zich vastbijt in een volgend project: na een catastrofale gebeurtenis, genaamd The Burn, werd in een klap bijna alle dilithium, de centrale krachtbron voor ruimteschepen met een warpdrive, onbruikbaar. Met als gevolg dat de Star Trek Federatie uit elkaar viel. Her en der verspreid door het heelal zijn er alleen nog een paar kleine Federale buitenposten over, waar geen communicatie tussen mogelijk is. Dat hoef je Burnham geen twee keer te zeggen! Want: 'De Federatie draait niet om ruimteschepen en warpdrives. Het draait om een visie, en om iedereen die in die visie gelooft!'
Star Trek: Discovery S03, vanaf 16 oktober 2020 wekelijks op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief