Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sorry for Your Loss S02E01-03: nog lang niet klaar met rouwen

  •  
02-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Sorry for Your Loss S02
Seizoen een richtte zich vooral op het rouwproces van Leigh. Nu is ook haar naaste familie aan de beurt.
Het eerste seizoen van Sorry for Your Loss, te zien via Facebook Watch, was een van de beste tv-series van het vorige tv-jaar. Het drama volgt Leigh (Elizabeth Olsen, Scarlet Witch in de Marvel-films en in een aanstaande Marvel-serie ) tijdens de eerste maanden na de plotse dood van haar echtgenoot Matt (Mamoudou Athie, The Get Down ).
Het eerste seizoen was genadeloos openhartig over de verschillende gezichten die rouw aan kan nemen – openlijk vertoon van genegenheid of verdriet staan bij Leigh niet in het repertoire – en over de sluipmoordenaar die depressie heet. ‘De dag dat de dokter me vertelde dat ik leed aan depressie, was de gelukkigste van mijn leven’, biecht Matt in een flashback op. ‘Het betekent dat wat ik heb een ziekte is, en niet een karaktertrek.’ De diagnose maakt echter ook dat Danny (Jovan Adepo, When They See Us , Fences, de aankomende serie The Stand ), de broer van Matt, zo zijn twijfels heeft of zijn dodelijke val wel echt een ongeluk was.
Olsen – in een Emmy-waardig, of in ieder geval op z’n minst Emmynominatie-waardig optreden – was in het eerste seizoen het allesverzengende middelpunt. Leigh trok alle pijn en verdriet naar binnen en haalde uit naar de mensen die haar het dierbaarst waren. Al was er wel enige toenadering tussen haar en Danny, daarvoor niet haar grootste fan. Maar er werd ook al een solide basis gelegd voor de rest van haar familie: Amy (Janet McTeer, Ozark , Jessica Jones , Albert Nobbs), haar moeder, en Jules (Kelly Marie Tran, Star Wars: The Last Jedi ), haar adoptiezusje.
Sorry for Your Loss S02
De eerste drie afleveringen van het tweede seizoen missen de lasergerichte focus van seizoen een, maar dat is niet per se erg. Vrees niet: Leigh kan nog steeds mensen kwetsen als de beste. De grootste ‘verandering’ die Leigh doormaakt is dat ze zich nu voor haar werk op een make-up katern – in plaats van de standaard ‘domme’ quizjes - mag richten. En ze start een stalkeroffensief richting Danny, die aan het einde van het eerste seizoen alle contact met haar verbrak, omdat hij zich teveel tot haar aangetrokken begon te voelen. De avonturen van Danny in zijn eentje zijn misschien iets minder geslaagd, maar de verdere ontwikkeling van Amy en Jules is wel interessant.
Jules, een voormalig alcoholist, moet proberen meer op zichzelf te vertrouwen. Amy, de moederkloek, moet dat toelaten. Dat laatste valt Amy heel erg zwaar. ‘Wie ben ik, wanneer mijn kinderen me niet meer nodig hebben?’, vraagt ze wanhopig tijdens een uiterst ongemakkelijk kerstdiner.
Fans kunnen gerust ademhalen. Sorry for Your Loss heeft nog stof genoeg.
Sorry for Your Loss S02, vanaf 1 oktober wekelijks bij Facebook Watch (bij de première verschenen de eerste drie afleveringen)
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief