Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Society of the Snow: trailer voor Spaanse Netflix-film van J.A. Bayona

  •  
27-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
879 keer bekeken
  •  
EN-GB_sots_main_vertical_27x40_rgb_pre_theatrical_1

De maker van The Impossible en Jurassic World: Fallen Kingdom verfilmde het boek van Pablo Vierci over de (nasleep van) de Andesvliegramp in 1972.

Begin volgend jaar verschijnt de Spaanse survival-thriller Society of the Snow (of: La sociedad de la nieve) op Netflix. De film is de Spaanse inzending voor de Oscars die in maart worden uitgereikt en komt van regisseur J.A. Bayona (The Lord of the Rings), die met The Impossible al eerder een waargebeurde rampenfilm maakte. Society of the Snow vertelt het verhaal van het Uruguayaanse rugbyteam dat in 1972 tijdens een vlucht naar Chili neerstortte in het Andes-gebergte. 29 van de in totaal 45 passagiers wisten de crash te overleven, waarna ze al snel gedwongen werden extreme maatregelen te nemen om niet alsnog in de sneeuw om te komen. De cast bestaat uit onder meer Enzo Vogrincic, Agustín Pardella en Matías Recalt. Mocht het verhaal bekend in de oren klinken: de (nasleep van) de vliegramp kwam eerder ook aan bod in de film Alive (1993).

Society of the Snow is vanaf donderdag 4 januari te zien op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief