Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

So Help Me Todd S01E01: weinig origineel maar aandoenlijk

  •  
22-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1311 keer bekeken
  •  
so-help-me-todd_uHm57mw

© CBS

Een dertiger (Skylar Astin) met een mislukte carrière probeert zich met hulp van zijn moeder (Marcia Gay Harden) te herpakken in onderhoudende misdaadkomediereeks. 

Todd (Skylar Astin) is een dertiger die de regie over zijn eigen leven heeft verloren. Twee jaar geleden verloor hij zijn vergunning om als privédetective te mogen werken. Sindsdien woonde hij in het huis van zijn moeder, strafpleiter Margaret (Marcia Gay Harden). Maar moederlief is het gelummel van Todd zat en zet hem uit haar huis. Dus belandt hij bij z’n zus Allison (Madeline Wise) in de kelder. Hij weet echter al dat hij met z’n werk als ontmaskeraar van uitkeringsfraudeurs zijn eerste maand huur niet eens kan betalen. Totdat z’n moeder hem een aanbod doet dat hij niet kan weigeren.

Haar lover Harry (Mark Moses) is ineens met de noorderzon vertrokken. Misschien kan Todd haar hierbij helpen? Astins personage laat al snel zien dat hij beschikt over een uitzonderlijk speurtalent. Maar terwijl Margaret zich tijdens haar werk aan de regels houdt, is haar zoon meer van de spontane (lees illegale) improvisatie. Zo moet hij zonder vergunning, en dus zonder toegang tot databases, zijn werk doen. Hij is dus aangewezen op mensen die hem een gunst kunnen verlenen. Tegelijkertijd speelt in de pilotaflevering van So Help Me Todd een rechtszaak waar Margaret aan werkt over een moord.

so-help-me-todd_uHm57m

© CBS

Ook daar begint Todd zich mee te bemoeien, mét resultaat. Al snel komt Margaret tot de conclusie dat ze haar zoon simpelweg moet inhuren. Ze moet hem vertrouwen en zich niet voortdurend met alle details in zijn leven bemoeien. En fascinerend genoeg doet Todd ook uit de doeken waarom zijn professionele leven tot dusver nog geen eclatant succes is. Dat heeft natuurlijk alles met Margaret te maken. Showrunner Scott Prendergast schroomt in die zin tragische wendingen niet, in deze weinig originele maar aandoenlijke misdaadkomediereeks.

So Help Me Todd S01, vanaf dinsdag 22 augustus 2023 wekelijks op Net5

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief