Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Snowdrop S01E01: groots en historisch drama

  •  
08-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
292 keer bekeken
  •  
Snowdrop
Zuid-Koreaanse serie over de verboden liefde tussen een studente en een spion is een fijne mix van melodrama en actie.
Een jonge Zuid-Koreaanse studente wordt verliefd op een Noord-Koreaanse spion tegen de achtergrond van maatschappelijke en politieke onlusten in het Zuid-Korea van 1987. Dát is Snowdrop in een notendop. Klinkt misschien overzichtelijk, maar dit Zuid-Koreaanse drama vraagt geduld van de kijker. En wie niet of nauwelijks bekend is met de Zuid-Koreaanse geschiedenis zal sommige passages uit de serie moeilijk kunnen volgen. Want het politieke gekonkel op de achtergrond – de schreeuw van de Zuid-Koreanen, die onder een militaire dictator leven, om eerlijke verkiezingen – treedt soms ook op de voorgrond.
Snowdrop
Yeong-ro (Jisoo) is een nieuwbakken 20-jarige studente Engelse literatuur. Ze komt terecht op een kamer in een studentenhuis voor vrouwen dat wordt gerund door een vileine feeks die er naarstig voor zorgt dat ongewenste bezoekers – lees: mannen – geweerd worden. Showrunner Yoo Hyun-mi neemt in de eerste aflevering – de afleveringen duren zo’n 90 minuten – de tijd om het reilen en zeilen in de wandelgangen van het vrouwencomplex te tonen, waar naar hartenlust geroddeld wordt. Tussendoor zien we politieke ontwikkelingen en een aantal scènes met spionnen.
Snowdrop
Aan het einde van de aflevering wordt de actie opgevoerd. Spion Lim Soo-ho (Jung Hae-in) raakt betrokken bij een incident, slaat op de vlucht, en komt per abuis terecht op de kamer van Yeong-ro. In zijn kielzog verschijnen bewapende mannen in de hal. Het is aan Yeong-ro om haar Romeo – het verhaal zit vol opzichtige verwijzingen naar de verboden liefde – te verstoppen totdat ze weet wie hij is. Het begin van de romance die eigenlijk niet mag zijn is een feit. In een pilotaflevering die er smaak- en sfeervol uitziet. Gefilmd in soft focus, met de typische zoete klassieke muziek die te horen is in Zuid-Koreaanse producties.
Snowdrop
Snowdrop is voor de fijnproever. Maar wie zich openstelt, en zich geduldig betoont, zal worden ondergedompeld door een fijne mix van melodrama en actie.
Snowdrop S01, vanaf 9 februari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief