Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Snow Angels S01: tragisch en hartverscheurend Zweeds-Deens misdaaddrama

  •  
01-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
771 keer bekeken
  •  
Snow Angels
Een verhaal over de verdwijning van een baby, drie vrouwen, wanhoop en moederschap.
Foto credits: Lumière
In de extreem koude nacht voor kerst verdwijnt de vijf weken oude baby Lucas uit zijn huis. De volgende dag ontdekt moeder Jenni – die wakker gemaakt wordt door haar dochter Nicole (Nikole Baronas) – dat haar man Salle en zoontje Lucas niet thuis zijn. Ze probeert haar man te bellen maar wanneer hij meerdere keren niet opneemt, belt ze de politie. Die komen langs, maar bagatelliseren haar zorgen en gaan weer weg. Als Salle (Ardalan Esmaili) later terugkomt zonder Lucas slaat de wanhoop toe.
De Zweeds-Deense serie (originele titel: Snöänglar) is duister, koud, verontrustend en aangrijpend. Het verhaal speelt zich af in het koude en sneeuwachtige Stockholm in december en combineert drama, thriller en misdaad in zes afleveringen. Scenarist Mette Heeno en regisseur Anna Zackrisson slagen erin om op sublieme wijze het gestage tempo erin te houden door op de juiste momenten meer informatie te geven. Het karakter gedreven drama volgt drie vrouwen: moeder Jenni (Josefin Asplund; Vikings ), rechercheur Alice (Eva Melander; Border, Rebecka Martinsson ) en kinderverpleegkundige Maria (Maria Rossing; Splitting up Together).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Snow Angels
De serie is gedurfd en heeft een scherpe en hartverscheurende sociaalmaatschappelijke invalshoek die betrekking heeft op kindermishandeling en verwaarlozing. Het drama geeft niet alleen kritiek op hoe er omgegaan wordt met moeders en vrouwen in de patriarchale samenleving van Zweden, maar ook op het systeem. De instellingen die het belang van kinderen voorop moeten stellen falen (in de serie), door bureaucratie, regels, subjectiviteit en onmacht. ‘Ik heb voor de kerst al 13 kinderen die uit huis moeten worden geplaatst. Als je in januari nog reden tot zorgen hebt kan er een onderzoek ingesteld worden.’ Het gezin dat gevolgd wordt heeft problemen, maar wordt op een menselijke manier neergezet en de serie laat zo zien dat geen situatie zwart-wit is, maar complex. Hoeveel wanhoop en radeloosheid kan een mens aan? En hoever ga je om ervoor te zorgen dat kinderen veilig zijn?
Snow Angels S01, vanaf 31 augustus 2021 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief