Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Smother-in-Law S01E01: irritante komediereeks

  •  
13-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Smother-in-Law
Braziliaanse sitcom over een onuitstaanbare schoonmoeder is tenenkrommend slecht.
Noodgedwongen moeten samenwonen met je schoonmoeder tijdens een lockdown. Dat kan zeer gezellig zijn, maar ook een beproeving. In het Braziliaanse Smother-in-Law wordt vooral op dat laatste gehint: het gedrag van Alice’ (Lidi Lisboa) schoonmoeder Isadir (Rodrigo Sant’anna) is al verstikkend genoeg als ze maar even op bezoek is. Maar als een ongelukkige samenkomst van omstandigheden – en de coronacrisis – zich aandient, dan moeten Carlos (Rafael Zulu) en Alice tijdelijk hun huis delen met schoonmoe. Zoon Carlos heeft daar geen zin in, maar is een moederskindje, en kan dus geen nee zeggen.
Smother-in-Law leunt op het cliché dat de vrouw en de schoonmoeder in een voortdurend gevecht zijn om de aandacht en affectie van hun echtgenoot en kind. Hoewel deze Braziliaanse sitcom vooral draait om het overdreven en tenenkrommende typetje dat de 41-jarige acteur en komiek Sant’anna neerzet: een schoonmoeder die zich overal mee bemoeit en voortdurend onuitstaanbare grappen eruit spuwt. Ja, m’n kunstgebit houd ik goed door hem in een weckpotje te stoppen. Waarom hebben jullie zoveel afstandsbedieningen? Waarom heeft Carlos niet meer geld voor me over?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Smother-in-Law
Qua humorniveau doet de komedieserie dan ook denken aan het werk van Tyler Perry, die al decennia in de huid kruipt van zijn alter ego Madea : ook zo’n typetje waarvan je je afvraagt: wat is hier leuk aan? En in het geval van Isadir is ze, althans in de eerste aflevering, ook niet per se een schoonmoeder from hell , maar gewoon een vervelend mens, dat feestjes organiseert en de badjas van haar zoon uitleent aan een wildvreemde. Smother-in-Law is in dat opzicht vooral een irritante kijkervaring.
Smother-in-Law S01, vanaf 13 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief