Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Slow Horses S02E01: Gary Oldman flikt het weer

  •  
02-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Slow Horses S02
Tweede seizoen van misdaadthriller over een groep buitenbeentjes die bij de Britse geheime dienst MI5 worden geleid door de eigenzinnige Jackson Lamb (Gary Oldman) opent met een spannende aflevering.
Foto credit: Apple TV+
De camera volgt een man in het openbaar vervoer van Londen. Hij oogt achterdochtig. Wordt hij achtervolgd? Als het mysterieuze figuur tijdens een busrit ineens overlijdt, dan lijkt het een aanslag. Ook Jackson Lamb (Gary Oldman) heeft zijn vermoedens. Een dag later verkleedt hij zich als de bejaarde broer van het slachtoffer als hij bij het vervoersbedrijf van de bus onderzoek doet. Hij treft in het voertuig een telefoon aan die weer leidt tot meer aanwijzingen. De overledene blijkt een voormalig geheim agent te zijn die tijdens zijn werkjaren telkens klaagde over een geheimzinnige Rus genaamd Popov.
Maar Popov is een mythe, zo stellen de meeste medewerkers van MI5. Of toch niet? In het eerste seizoen van Slow Horses werden al een aantal mythen ontkracht, en de cynische Lamb – Oldman speelt een klootzakkerige baas met een hart – is sowieso niet erg goedgelovig. Dus zet hij zijn team vol bij MI5 mislukte carrièretijgers opnieuw in voor de goede zaak. Hoewel het onduidelijk is of iedereen meedoet: River Cartwright (Jack Lowden) solliciteert naar een andere baan; Louisa (Rosalind Eleazar) en Min (Dustin Demri-Burns) zijn ingeschakeld door het hoofdkantoor om iets met een Russische oligarch te onderzoeken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Slow Horses S02
Maar het laatstgenoemde duo laat al snel zien waar hun loyaliteit ligt als ze hun baas inlichten over hun klus - die toch echt geheim had moeten blijven. Zij lijken bereid om voor Lamb hun handen in het vuur te steken. In een seizoensopener waarin de makers de kaarten netjes opnieuw hebben geschud. Het resultaat is fijnzinnige televisie. Je zou S low Horses zelfs voorzichtig een slowburner mogen noemen. Neem de bovengenoemde openingsscène die de eerste vijf à zes minuten van de aflevering in beslag neemt – dat permitteren de makers zich gewoon. Ze nemen lekker de tijd en laten de kijker – op het puntje van zijn stoel – lekker gissen.
Slow Horses S02, vanaf 2 december 2022 wekelijks bij Apple TV+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief