Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sleepers S01E01-02: verslavend en zinderend

  •  
08-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1624 keer bekeken
  •  
Sleepers
Videoland heeft na Mocro Maffia opnieuw een uitstekende misdaadthriller – over een corrupte agent, gespeeld door Robert de Hoog – in de gelederen.
Foto credits: Jasper Suyk / Videoland
Videoland lijkt zo langzamerhand het platform voor vuige Nederlandse misdaadthrillers te worden. In Sleepers – geregisseerd door Aaron van Valen, bekend van Mocro Maffia – kampt de corrupte politierechercheur Martin Oudkerk (een uitstekende rol van Robert de Hoog) met een groot dilemma: als beroepscrimineel Henk (Hans Kesting) - die al jaren door Oudkerk van informatie wordt voorzien - ineens wordt doodgeschoten, dan wordt de agent gedwongen om te werken voor de man (Julmar Simons speelt maffioso Dwight) die in Henks voetsporen treedt. Eigenlijk wil Oudkerk dat niet: Henk was als een vader voor hem. Maar wie weigert, wordt gefusilleerd, want Dwight blijkt genadeloos.
Zo zetten de makers van Sleepers – Simon de Waal en De Hoog zelf schreven het scenario – meteen de gewelddadige toon. In een duistere serie, over drugshandel en over de vraag wie in Utrecht de touwtjes in handen heeft: criminelen of de politie? Knap aan de reeks is daarnaast dat hij aanvoelt als typisch Nederlands, maar wel met internationale allure. Dat ligt onder meer aan de voortreffelijke casting: Maryam Hassouni speelt Oudkerks vrouw Noura; Teun Kuilboer vertolkt Henks partner in crime Willem; Chems Eddine Amar is de eigenzinnige diender Tariq. Een andere opvallende naam is Sabri Saddik die Rachid speelt, een nieuwkomer bij de Utrechtse recherche.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sleepers
Saddik speelt een belangrijke rol in een zinderende scène waarin hij een verdacht persoon in een auto doodschiet tijdens een aanhouding. Omdat Rachid dacht een wapen te zien – maar was dat wel zo? Of handelde hij uit nervositeit? Buiten kijf staat dat zo’n moment in een aflevering fungeert als een mokerslag. Waarna je nog meer wilt zien; je wilt weten of Oudkerk en de zijnen uiteindelijk linksaf of rechtsaf slaan. Sleepers is verslavende Nederlandse televisie.
Sleepers S01, vanaf 7 december 2022 in zijn geheel bij Videoland. De eerste twee afleveringen zijn op 8 december ook te zien op RTL 4.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief