Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sky Rojo S03E01: meer van hetzelfde

  •  
13-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
Sky Rojo
Romeo is nog steeds ziedend en het duurt niet lang voordat hij Coral, Wendy en Gina in het vizier heeft. Zagen we dat eerder niet ook al?
Foto credits: Tamara Arranz / Netflix
Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) en Gina (Yany Prado) hebben aan het begin van het derde seizoen van Sky Rojo hun toevlucht gezocht tot de kust van het Spaanse Alméria. 1854 kilometer verwijderd van schurk Romeo (Asier Exteandia) en z’n door nood geboren handlanger Moisés (Miguel Ángel Silvestre). Het trio heeft een bakkerij opgericht waar ze hun van Romeo gestolen geld witwassen. Wendy is verliefd geworden op de medewerkster van een tankstation; Gina, die intussen vijf maanden zwanger is, heeft een duikinstructeur aan de haak geslagen. En hoe zit het met Coral? Die heeft nachtmerries: over achternagezeten worden door Romeo.
Je zou kunnen stellen dat Coral, net als in de vorige seizoenen, de enige is met een lucide blik op de wereld. Zij weet maar al te goed dat die 1854 kilometers niets voorstellen. En Romeo’s wraakzucht is onverminderd sterk, blijkt al snel. Dat hij de vrouwen aan het einde van de openingsaflevering weet te lokaliseren, komt niet als een verrassing. Wel rijst de gedachte: kunnen de makers niets nieuws verzinnen? Op zich vernuftig dat Moisés vorig seizoen zijn baas niet kon vermoorden omdat-ie z’n moeder had gekidnapt. Maar komt er niet een moment dat een van de personages denkt: fuck it?
Sky Rojo
Ook de romance tussen Gina en de duikinstructeur is tamelijk irritant. Waarschijnlijk krijgt die kalverliefde zoveel aandacht omdat de beste man geen lang leven beschoren is. Dat krijg je als je je inlaat met de voormalige sekswerkers die keer op keer verwikkelt raken in bloedbaden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sky Rojo
Er zijn niettemin nieuwe ontwikkelingen: Romeo heeft de Wikipedia-pagina over slavernij gelezen en besluit dat hij de vrouwen in z’n bordeel vanaf nu als onvervalste medewerkers zal beschouwen. Ze krijgen dus in het vervolg gewoon loon naar werken. Moeten ze wel hun smoel houden over al zijn transgressies. Het is echter maar de vraag of Romeo tot nieuwe inzichten is gekomen, of dat deze beleidswijziging onderdeel is van zijn sluwe strategie. Hoe dan ook heeft Sky Rojo zonder de kwaadaardige Spanjaard eigenlijk nog minder te vertellen.
Sky Rojo S03, vanaf 13 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief