Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Silent Witness S24E01-02: spannend begin van nieuw seizoen

  •  
28-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
765 keer bekeken
  •  
Silent Witness S24
Dr. Nikki Alexander en dr. Jack Hodgens onderzoeken een dood in een gevangenis.
Foto credit: BBC
Het nieuwe seizoen van de langlopende crimeserie Silent Witness begint spannend met een weerzien met een oude bekende. In de twee afleveringen - getiteld Redemption - onderzoeken dr. Nikki Alexander en dr. Jack Hodgson een verdachte dood in een zwaarbewaakte gevangenis. Wanneer ze naar de koeling lopen waar het lichaam gevonden is, komt Nikki oog in oog met Scott Weston (Elliott Tittensor).
Trouwe fans zullen precies weten wie dit is, maar voor iedereen die de serie sporadisch kijkt of pas sinds een paar seizoenen: in 2010 (S13E07-08) was Weston verantwoordelijk voor een 'school shooting' op de universiteit waar Nikki (Emilia Fox) en Harry Cunningham (Tom Ward) op dat moment waren. In flashbacks worden de zenuwslopende momenten teruggehaald.
Samen met DI Dan Mason (Kevin Eldon) moet het uitgedunde team van het Lyell Institute onderzoeken hoe gevangene Jay Selwyn is overleden in de koelcel. Als blijkt dat Jay’s celmaat Weston was, lopen Nikki’s – subjectieve – verdenkingen dat hij iets met de dood van Jay te maken heeft op. Ook al probeert ze zo professioneel mogelijk te blijven wanneer ze DNA van Weston verzamelt.
Maar: wanneer Weston’s moeder vermoord wordt in een huisbrand ontdekt het team dat er meer aan de hand is. Ondertussen heeft de gevangenispsycholoog ervoor gezorgd dat Weston’s zaak mogelijk heroverwogen wordt in de rechtbank.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Nikki heeft de colleges overgenomen van Thomas en vraagt zich door een vraag van een student af of ze niet te veel gedistantieerd is van de dood. De eerste twee afleveringen beloven dat het nieuwe seizoen wederom spannend, maatschappijkritisch en aanhoudend zal zijn. In het tweede deel is er een gebeurtenis die doet denken aan de eerste aflevering van de docuserie Captive.
Het gemis van Clarissa (Liz Carr) en Thomas (Richard Lintern), die vorig seizoen de serie verlieten, wordt door de personages gevoeld. Ook voor de kijker is de nieuwe dynamiek voelbaar, vooral de lichte noot die Clarissa met zich meebracht is een gemis. Maar Nikki en Jack krijgen in de loop van de serie hulp van de nieuwe forensisch patholoog Adam Yeun (Jason Wong), waar ze mee moeten leren samenwerken.
Silent Witness S24, vanaf 29 juli 2022 te zien op NPO 1 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief