Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Silent Witness S20-21: zet aan tot nadenken

  •  
09-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Silent Witness
Het team van het Lyell Instituut is terug!
Foto credits: KRO/NCRV
In seizoen 20 en 21 krijgen Dr. Nikki Alexander, Dr. Thomas Chamberlain, Dr. Jack Hodgson en Clarissa Mullery te maken met tien zaken die hen aan het hart gaan, en soms voor zeer persoonlijke confrontaties zorgen. Een van de zaken is zelfs levensgevaarlijk voor een van de hoofdpersonages.
De Britse detectiveserie Silent Witness is al sinds 1996 op de televisie en kan worden gerekend tot de klassiekers – dat overigens niet wil zeggen dat de serie oubollig of stoffig is. Integendeel. De combinatie van spanning, mysterie, misdaad, relevantie en hart zorgt ervoor dat er een consistente lijn in de serie is en deze innovatief blijft. De schrijvers spelen op een sensitieve manier in op actuele gebeurtenissen en creëren hier dusdanig meeslepende verhalen van, dat de kijker zich kan identificeren met de families en naasten van de slachtoffers. De veelal choquerende, confronterende en emotionele moordzaken geven vaak commentaar op wat er in het Verenigd Koninkrijk gebeurt. Dit, in combinatie met de wetenschap gebruikt in de serie en de dynamiek en interpersoonlijke relaties van het team zelf, maakt Silent Witness tot een verslavende, langlopende en op haar best een provocerende detectiveserie.
Silent Witness heeft wat wisselingen van de wacht gehad, maar er is altijd een sterke eenheid met sinds 2004 een constante in de vorm van Dr. Nikki Alexander en haar gave om door persoonlijke betrokkenheid waarheden aan het licht te brengen. En in 2013 een welkome verrijking in de vorm van forensisch expert Dr. Jack Hodgson (David Caves) en zijn assistente Clarissa Mullery (Liz Carr; The OA ). Het team wordt sinds 2014 geleid door Dr. Thomas Chamberlain (Richard Lintern).
Silent Witness S20-21
In seizoen 20 geeft de serie onder meer gezicht aan mensen die gevlucht zijn en in het Verenigd Koninkrijk veiligheid zoeken, en krijgt een oude zaak van Nikki weer aandacht door een nieuwe moord. Ook is er in de laatste twee (en tevens beste van dit seizoen) afleveringen een gastrol voor (de in 2018 overleden) Rick Genest - ook bekend als Zombie Boy - wanneer het team naar Mexico afreist voor de begrafenis van een goede vriendin van Nikki. 
Silent Witness S20-21
In seizoen 21 moet iemand uit het team in therapie om te dealen met de gevolgen van de traumatische gebeurtenis uit seizoen 20, onderzoekt het team een datahack en seksueel misbruik, zien we Jack meer boksen, wordt Nikki verliefd, is er een brute familiemoord, moet het team samenwerken met de FBI, en zijn er twee ontvoeringen. In beide seizoenen krijgt ook Clarissa meer de aandacht die zij verdient: zo komt haar man bij een zaak helpen en leren we door een zaak in een verzorgingstehuis haar achtergrond beter kennen.
Silent Witness S20-21
Kortom, in beide seizoenen zit veel emotie, ingrijpende en intrigerende verhalen en realistisch forensisch onderzoek.
Silent Witness S20 vanaf 8 juni wekelijks te zien op NPO1 te zien, S21 is vanaf 7 juni exclusief te zien op NPO Plus.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief