Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Signora Volpe S01: zomers dramamysterie met Emilia Fox uit Silent Witness

  •  
24-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1841 keer bekeken
  •  
Signora Volpe S01
Een hooggeplaatste spionne lost tijdens haar verlof misdrijven op in Italië.
Foto credits: Moris Puccio/AcornTV

De driedelige Britse serie Signora Volpe draait om MI6-spionne Sylvia Fox (Emilia Fox, Silent Witness ). Sylvia krijgt onverwacht te horen dat haar agenten niet meer verder mogen werken aan een terroristisch onderzoek. En wanneer haar baas Adam Haines (Jamie Bamber) – en tevens ex-man met wie ze af en toe nog het bed deelt – niet haar kant kiest, besluit ze toch verlof op te nemen.
Ze reist naar Umbria in Italië om de bruiloft bij te wonen van haar nichtje Alice (Issy Knopfer, Before We Die ). Het weerzien met haar zus Isabel (Tara Fitzgerald, Game of Thrones ) rakelt issues uit hun jeugd op, maar is tegelijkertijd een uitnodiging om de band tussen de zussen te doen herleven. Op de dag van de bruiloft is de bruidegom, Tomasso (Giulio Corso), plotseling verdwenen en Sylvia zet haar MI6-expertise in om te onderzoeken wat er is gebeurd.
Signora Volpe S01
De verdwijning en het verleden van Tomasso zijn wat vergezocht, maar het perfecte middel om de kijker te laten zien hoe goed Sylvia in haar werk is. Politiekapitein Riva (Giovanni Cirfiera) doorziet al snel haar ‘bezorgde tante’-cover en noemt haar Signora Volpe (Italiaans voor vos), omdat ‘alles in het Italiaans beter klinkt’. Nadat ze de zaak oplost, besluit ze in Italië te blijven.
Signora Volpe S01
Sylvia koopt een huis dat opgeknapt moet worden en probeert haar twintigjarige carrière als hooggeplaatste spion in Londen achter zich te laten. Maar, de mysteries lijken haar te volgen en ze kan niet toekijken zonder haar expertise als MI6-spionne in te zetten om de lokale politie te helpen bij het oplossen van de zaken. In de tweede aflevering ontdekt zij met een oud-studiegenoot een skelet tijdens een archeologisch onderzoek bij het lokale kasteel. En in de derde aflevering vraagt Adam haar om de een zaak te onderzoeken waarin de zoon van een bevriende Russische ambassadeur verdachte is in een moordzaak.

Signora Volpe S01
Net als in Silent Witness , portretteert Emilia Fox in Signora Fox een sterke vrouw die ondanks dat zij geen rechercheur is, wel haar expertise inzet om zaken zelf (en samen met de politie) op te lossen. De zaken zelf zijn boeiend genoeg, maar vooral het charisma van Emilia Fox en de Italiaanse setting maken het een heerlijk escapisme van hoog niveau.
 
Signora Volpe S01, vanaf 24 juni 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief