Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Shrinking S01E01-02: Jason Segel schmiert én ontroert

  •  
26-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
Shrinking
De acteur speelt een psychiater die rouwt om het verlies van z’n vrouw in een reeks waarin drama en komedie elkaar knap in evenwicht houden.
Foto credits: Apple TV+
Acteur en komiek Jason Segel ( How I Met Your Mother 2005-2014) speelt in Shrinking een psychiater die in zak en as zit. Jimmy Laird kan niemand meer helpen omdat hij zichzelf niet verder kan helpen in het leven. Dat komt omdat hij nog steeds bezig is de onverwachte dood van zijn echtgenote Tia (Lilan Bowden), die omkwam bij een auto-ongeluk, te verwerken. Op een dag schreeuwt Laird het uit van ongenoegen: ‘Ik heb er genoeg van.’ Prompt besluit hij zijn cliënten écht advies te geven waar ze iets mee kunnen. Een echtgenoot die je al jaren mentaal mishandelt? Ga bij hem weg, je relatie is niet te helpen.
Voor een oorlogsveteraan met een kort lontje, die bij de psychiater agressietherapie moet volgen, neemt Laird een proactief besluit: hij neemt hem mee naar een kennis van hem uit de vechtsport. Kan hij daar lekker zijn energie kwijt. Eerst lijken deze remedies te werken. Maar zoals wel vaker in het leven wordt de kantjes er vanaf lopen uiteindelijk hard afgestraft. Laird realiseert zich dat hij dieper in zichzelf moet graven om beter te kunnen rouwen. En dat zijn cliënten ook meer doortastendheid verdienen. Dat kost tijd. Althans, daar lijkt het na twee afleveringen naartoe te gaan. Ook moet hij de relatie met z’n dochter Alice (Lukita Maxwell) herstellen.
Shrinking
Gelukkig helpen Lairds collega’s Gaby (Jessica Williams) en Paul (Harrison Ford) hem daar al dan niet ongevraagd bij. Psychiaters lijden onder dat soort onhebbelijkheden; hebben altijd wel een tip paraat. Vooral als hun collega last heeft van ‘sympathievermoeidheid’.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Shrinking
Scenaristen Brett Goldstein en Bill Lawrence, bekend van Ted Lasso , bedachten Shrinking samen met Segel. Het resultaat is een menselijke dramedy waarin komische passages knap worden afgewisseld met ontroerende momenten. Soms bijna 'out of the blue'. Dat kan Segel, zo bewijst hij, ook ontzettend goed. Eerst de minkukel spelen om vervolgens de kijker, tijdens een verdrietig moment, uit z’n hand te laten eten. Terwijl je naar hem zit te kijken denk je: dit klopt; deze rol zit de acteur als gegoten. Emmy-materiaal, mag je wel stellen.
Shrinking S01, vanaf 27 januari 2023 wekelijks bij Apple TV+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief