Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Shooter S03E01: de losse eindjes aan elkaar geknoopt

  •  
22-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
318 keer bekeken
  •  
Shooter S03E01
De opener van seizoen drie heeft de zware taak om een oude zaak af te ronden en een nieuwe zaak op te starten.
De eerste aflevering van het derde seizoen van Shooter (Backroads) is eigenlijk een seizoensfinale en seizoenspremière ineen. Seizoen twee kende namelijk een vrij abrupt einde, omdat hoofdrolspeler Ryan Phillippe (in de actieserie te zien als ex-marinier Bob Lee Swagger) vlak voor de opnamen van de laatste twee episodes zijn been brak.
Daardoor kwam het seizoen al na acht afleveringen - en een gigantische cliffhanger - ten einde. Aan Backroads dus de taak om de losse eindjes van seizoen twee aan elkaar te knopen, maar ook een nieuw mysterie voor seizoen drie in te leiden.
5831.w1868.0.df2684d
 
Een van de beste toevoegingen aan het tweede seizoen was waarschijnlijk Tomas Solotov (Josh Stewart). Na de toch wat fletse en eendimensionale Lon Scott (Desmond Harrington) uit de eerste reeks kreeg Swagger met deze Tsjetsjeense sluipschutter dan eindelijk een tegenstander van formaat.
In de opener rijdt Solotov met een in gijzeling genomen Swagger naar de plek waar deze het in Mexico 'verkregen' document met de rekeningnummers van Atlas (een coverte organisatie geleid door senator Hayes, gespeeld door Harry 'Clash of the Titans' Hamlin) heeft begraven.
5835.w1868.0.12ae548
Solotov werkte ooit voor Atlas, maar wil de organisatie nu ten gronde richten. De (psychologische) spelletjes tussen hem en Swagger vormen het hoogtepunt van de première. Swagger probeert op slinkske wijze hier en daar wat broodkruimels achter te laten, maar moet tegelijkertijd ook zien te voorkomen dat Solotov nog meer nevenschade aanricht. Het levert voldoende spanning - plus een bevredigende slotconfrontatie - op.
De roadtrip van Swagger en Solotov wordt wel ietwat onwennig gebalanceerd met een rits flashbacks naar de kindertijd van Swagger (zijn Texaanse roots worden volop in beeld gebracht) en de moord op zijn vader, die - volgens Solotov althans - iets te maken zou hebben met een oude band tussen Atlas en zijn familie. Want er er moet natuurlijk ook nog even een verse verhaallijn op poten gezet worden, die niet helemaal uit het niets kan komen.
5833.w1868.0.d8fcaae
Ondertussen zijn Julie (Swaggers vrouw mocht in het tweede seizoen al wat van haar donkere kant zien) en Isaac (inmiddels misschien wel een interessanter personage dan de meer rechtlijnige Swagger) een onwaarschijnlijk duo geworden. Julie wil haar man in veiligheid brengen en Isaac heeft de opdracht het eerdergenoemde document in handen te krijgen, waardoor ze tegen wil en dank moeten samenwerken.
De confrontaties tussen Hayes en FBI-agent Nadine Memphis, die eigenlijk al direct haar hand overspeelt, vormen tot slot de wat mindere scènes van de opener. Toch maakt een onverwachte twist op het einde alsnog een heleboel goed. Het blijkt precies de injectie die Memphis nodig heeft, aangezien haar ingedutte personage vorig seizoen vrij voorspelbaar en monotoon dreigde te worden.
5832.w1868.0.be643bd
De première is dus eigenlijk een klein beetje een valse start. Een aantal belangrijke personages uit seizoen twee zullen we straks niet meer terugzien, terwijl een aantal nieuwe toevoegingen hun gezicht nog niet hebben getoond. Zo gaf deze trailer al iets weg van een nieuwe 'big bad' gespeeld door Gerald McRaney, ook ooit de grote antagonist in het derde seizoen van Deadwood.
En voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van Josh Stewart: de acteur werd onlangs eveneens gecast in het tweede seizoen van de actieserie The Punisher.
Shooter S03, vanaf 22 juni elke vrijdag een nieuwe aflevering op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief