Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

She S02E01: oude tradities; nieuwe gewoonten

  •  
17-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
She S02
Undercoveragent Bhumi keert terug bij de politie waar ze wordt onderworpen aan een stevig kruisverhoor, in interessante maar gemankeerde Indiase misdaadthriller.
In het tweede seizoen van She keert Bhumi (Aadita Pohankar) terug bij de politie. Terecht wordt ze op het hoofdkwartier onderworpen aan een kruisverhoor: aan het einde van het vorige seizoen werd immers gesuggereerd dat Bhumi verliefd was geworden op gangster Nayak (Kishore Kumar G). Haar positie als undercoveragent leek ernstig beschadigd. Of was het een truc? Om te zorgen dat de man die een spil in het misdadige web van Mumbai is in te palmen? Dat is nog onduidelijk aan het begin van het tweede seizoen. Niettemin zien we Bhumi al snel weer in haar werkuniform: een jurkje waarmee ze de straat op gaat om undercover, als sekswerker, informatie te vergaren.
Het seizoen begint met een als ritueel ogend bloedbad op het platteland nabij Mumbai. 30 mensen worden in 12 dagen afgeslacht. Heeft dat iets te maken met de bezigheden van Nayak? Opvallend is wel hoe de makers telkens moderniteit en traditie tegenover elkaar zetten. She toont de dualiteit die India is, waar die twee facetten, oude tradities en nieuwe gewoonten, vaak met elkaar in strijd zijn. Met in het centrum een vrouwelijke politieagent die vorig seizoen ondanks haar prestaties niet door haar mannelijke collega’s werd gerespecteerd – dat was dan ook een mogelijk excuus voor haar om een alliantie met Nayak te vormen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
She S02
Of dat werkelijk zo is blijft dus nog onduidelijk. Hoe dan ook is het terecht dat She vorig  seizoen, ook in India, kritiek kreeg. Maak je een misdaadthriller over een vrouw die zich duidelijk – qua inventiviteit en gewiekstheid – onderscheidt van mannen, komt ze toch weer bij een man terecht. She werd toen verkocht als feministisch, maar dat is min of  meer een farce. Hopelijk komt daar dit seizoen verbetering in en weet Bhumi zich los te wrikken van het patriarchale juk.
She S02, vanaf 17 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief