Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Scott & Bailey: Britse politieserie verschijnt in juli bij Videoland

  •  
26-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2053 keer bekeken
  •  
scott-bailey_OiI6Ty

© ITV / BBC Studios

Het misdaaddrama met Suranne Jones (Vigil) en Lesley Sharp (The Full Monty) als detectives in Manchester werd bedacht door Sally Wainwright (Happy Valley).

Videoland heeft de eerste twee seizoenen van Scott & Bailey aangekondigd. Op vrijdag 7 juli wordt de eerste reeks (zes afleveringen) van de Britse politieserie aan het aanbod toegevoegd, gevolgd door de tweede reeks (acht afleveringen) op vrijdag 21 juli. De hoofdrollen in de tv-serie worden gespeeld door Suranne Jones (Vigil) en Lesley Sharp (The Full Monty). Jones geeft gestalte aan Rachel Bailey, een detective met een vrij chaotisch privéleven, terwijl Sharp te zien is als haar collega en beste vriendin Janet Scott. De vrouwen zijn samen werkzaam voor een fictieve politie-eenheid in Manchester. Scott & Bailey werd bedacht en geschreven door Sally Wainwright (bekend van Happy Valley, waarvan het derde seizoen binnenkort start bij de NPO), die tevens met Jones werkte aan Unforgiven en Gentleman Jack. De serie liep uiteindelijk voor vijf seizoenen en was goed voor in totaal 33 afleveringen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief